Cum a răspuns Emil Boc când a fost întrebat de ce NU face locuințe ieftine pentru tineri


Primarul Emil Boc a fost întrebat de ce nu face locuințe ieftine pentru tineri, iar replica a fost că nu are terenuri. 

Noi alte terenuri nu avem în acest oraș, decât cele pe care le cunoașteți. Este cartierul Sopor, care va fi un cartier pentru toate vârstele. Din nefericire Borhanciul s-a dorit să fie un cartier de locuire, dar nu s-a putut să fie datorită dimensiunii geologice. Trebuia să se investească 100 de milioane de euro, doar pentru a stabiliza terenul. Atunci, costurile ar fi depășit orice preț de pe piață. Am restructurat toată zona și facem hub educațional, parc și centru de cercetare pentru UMF.

Singura soluție este să ne gândim la Sopor și nu am renunțat la ideea de a reface parteneriatul cu Armata, pentru terenul de pe Valea Gârbăului, singura zonă care se pretează, dar terenul este al MApN”, a declarat primarul Emil Boc. 

Clujul este cel scump oraș din țară, iar tinerii cu greu își mai permit să se stabilească aici din cauza prețurilor exorbitante din imobiliare. Construcția unor locuințe de către Primărie ar duce la scăderea prețurilor, dar ar supăra ”băieții deștepți” din imobiliare, mulți dintre ei politicieni sau cu legături serioase în politică.

Comentarii Facebook