Boc promite un pasaj SF la intrare în Baciu ca să elibereze traficul, dar ”ștrangularea” e mai sus, la Petrom - FOTO


Primarul Emil Boc se laudă cu un nou pasaj cu sens giratoriu suspendat, de această dată în Baciu, la intersecția Tudor Vladimirescu și Calea Baciului. Problema este că traficul se ”sugrumă” mai sus, la Petrom.

În partea cu galben aveți strada Tudor Vladimirescu, care se continuă în Cluj cu Calea Baciului, și avem intersecția cu Corneliu Coposu și cu strada Școlii. Acolo este un sens giratoriu și un blocaj imens. 

Aici se propune un pasaj și vom vedea forma tehnică: subteran sau suprateran. Probabil că suprateran și va fi legat cu celălalt pasaj. Pur și simplu vom avea un nod integrat prin care rezolvăm aglomerația majoră care există în Cluj-Napoca, în zona Baciu. 

Atunci, cu acest complex de infrastructură reușim să decongesionăm intrarea în oraș”, a declarat primarul Emil Boc.

Pentru ca fanteziile să fie mai complexe, acest pasaj nou va fi legat de cel de la Tăietura Turcului, care încă nu e nici licitat. Ambele proiecte ar trebui să fie date în exploatare până în 2026.

Autoritățile ar putea aborda soluții mai ”pământene” și să cumpere cele două case din imaginea de mai jos, pentru a le demola și a lărgi strada. Până la intersecția spre Popești se circulă pe două benzi, iar acolo rămâne numai o bandă, ceea ce generează de fapt aglomerația. 

Pasajul cu sens giratoriu suspendat va costa milioane de euro, o investiție net superioară cumpărării celor două case. 

Capture.PNG

Comentarii Facebook