CTP Cluj este luat ca exemplu de rentabilitate de Regia de Transport Craiova

 

Compania de Transport Public (CTP) Cluj a primit vizita unei delegații de la Regia Autonomă de Transport (RAT) Craiova. 

 

Specialiștii din Craiova și-au însușit ”sistemul de programare și monitorizare în trafic a celor câteva sute de autobuze, troleibuze și tramvaie care circulă zilnic în Cluj Napoca și-n zona metropolitană. În aceeași măsură, delegația craioveană a fost interesată de modelul clujean în ceea ce privește funcționarea și eficiența transportului cu tramvaiul. S-a mai dorit să se afle care a fost strategia CTP de modernizare a liniei de tramvai și de dotare cu tramvaie ultramoderne, precum și modul în care este dotat și funcționează depoul de tramvaie”, precizează conducerea CTP Cluj.

 

De asemenea, cei din Craiova au dorit să afle detalii despre politica de ”protecție socială și a celei de susținere a educației elevilor și studenților, pentru a putea fi implementată și în capitala Olteniei”.

 

Managerul CTP Cluj Napoca, Liviu Neag, care este și președintele Asociației Naționale a Transportatorilor Publici din România, a spus că secretul succesului modelului clujean de transport constă în ”parteneriatul dintre municipalitate și compania publică de transport în comun. În lipsa unui asemenea parteneriat, stabilit în baza unei politici publice de dezvoltare a transportului de persoane, pe termen mediu și lung, nici o strategie nu va reuși”. 

 

CTP Cluj Napoca obține în fiecare an profit și a reușit să achiziționeze în 2015 10 autobuze din fonduri proprii. În același timp, conform evidențelor naționale din acest sector, CTP Cluj-Napoca este cea mai performantă companie de transport public de persoane din România.

 

În cursul acestui an vor fi achiziționate 20 de troleibuze noi, produse de către Astra Arad și ne dorim să inaugurăm prima linie de transport public din România, dotată cu 10 autobuze electrice. Acestea vor fi achiziționate în baza unei finanțări acordate de guvernul elevețian. Considerăm că toate aceste performanțe ale companiei noastre sunt remarcabile, în condițiile în care regii și companii similare  se află în insolvență sau în pragul falimentului”, a mai spus Liviu Neag.

Comentarii Facebook