Criză la negocierile pentru guvern! PNL vrea tot, iar PSD e pe cale să renunțe. Liberalii vor iarăși negocieri cu USR


PSD - PNL - UDMR nu se înțeleg în privința unui viitor guvern, iar PSD ar fi dispus să susțină un guvern minoritar până în februarie 2022.

Surse din PNL au declarat pentru Digi24.ro că se ia în calcul inclusiv reînceperea negocierilor cu USR pentru formarea unui guvern, sau învestirea unui guvern minoritar. 

PSD nu vrea să cedeze ministerele grele: Transporturi sau Finanțe. Ultimul minister este vital, pentru că degeaba ai premierul, dacă nu controlezi finanțele. 

UDMR vrea ministerele pe care le-a avut sau se retrage de la negocieri. 

De blocajul de la negocieri profită Florin Cîțu, care îl prezintă public ca pe un eșec al lui Nicolae Ciucă. Cîțu ar fi lăsat să se înțeleagă că dacă ar fi condus el negocierile ar fi obținut Finanțele și Justiția. 

Să ai și Finanțele și Justiția e complicat, dar dacă se negociază bine... Eu țin foarte mult la Finanțe. PNL a arătat că poate să gestioneze bine acest minister. Acum e un alt stil de negociere, am schimbat președintele comisiei”, a spus președintele PNL, Florin Cîțu.

Adrian Oros îl face praf pe primarul Emil Boc: Vrea să devină păpușarul lui Florin Cîțu, dar e greu, dacă o viață a fost păpușă

Comentarii Facebook