Crin Antonescu: Traian Băsescu a fost folosit de Angela Merkel. VEZI ce a vrut să spună

 

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat că preşedintele suspendat, Traian Băsescu, s-a lăsat folosit de Angela Merkel.

 

Repet, Traian Băsescu nefiind interesat, nefiind poate capabil, neavând poate dorinţa de a-şi asuma acest rol, repet, al României la masa Europei, şi fiind preocupat doar de jocurile interne, de munca sa migaloasă, tenace, ca sub paravanul separaţiei puterilor în stat şi Procuraturii ultraperformate să ţeasă aici un regim cvasiautoritar în care, de fapt, toată puterea să se concentreze încet-încet în mâinile unui singur om, a conferit tuturor partenerilor externi aceste facilităţi, aceste comodităţi, să spun aşa, în legătură cu România, ceea ce l-a făcut să fie foarte preţios într-un moment în care, din diferite motive, şi SUA şi UE, care să nu zic că înseamnă Germania, dar în care Germania înseamnă foarte mult, să nu aibă chef de complicaţii în România”, a spus Crin Antonescu, conform Realitatea TV.

 

În legătură cu reacția Germaniei şi a SUA în favoarea lui Traian Băsescu, Antonescu a spus că nu a fost uimit. ”Nu m-a uimit, pentru că eu nu cred că a fost o reacţie în favoarea lui Traian Băsescu. Cred că Traian Băsescu este, sincer, un pretext şi cred că reacţia atât de puternică, pentru că a fost mai puternică decât mă aşteptam şi probabil decât se aşteptau foarte muţi, ţine de faptul că România se afla într-o situaţie foarte convenabilă pentru unii, pentru doamna Merkel de pildă, repet, personaj stimabil şi mare jucător”, a spus Antonescu.

 

Antonescu: Băsescu nu se simte bine. Nu va reveni la Cotroceni

Comentarii Facebook