Vineri 27 Ianuarie

Victor Ponta și-a prezentat pe BLOG raportul guvernării: 100 de zile de oprit marile jafuri PDL

 

Premierul Victor Ponta a făcut, pe blog, un raport la 100 de zile de la preluarea guvenării. Cele mai mari realizări sunt ”oprirea furtului organizat politic de la Hidroelectrica” şi rezolvarea problemei legată de ”reţeaua de crimă organizată de la ANAF”.

 

Dar aş face un mic raport preliminar, numit « 100 de zile de oprit marile jafuri produse de guvernele PDL» – şi mă limitez la două exemple foarte cunoscute şi clare: Aş începe cu ceea ce cred că este cea mai mare realizare a guvernării actuale - oprirea furtului organizat politic de la Hidroelectrica - prin decizia dificilă de a accepta un administrator special, am realizat următoarele: am oprit contractele cu băieţii deştepti care au produs, doar din 2010 când au fost prelungite de Videanu, peste un miliard de euro pargubă (şi economiile în acest loc de jaf pedelist vor continua), am oprit politizarea societăţii şi am pregătit pentru listarea la bursă la valoarea adevarată a acestei companii”, scrie premierul.

 

Referitor la ”reţeaua de crimă organizată de la ANAF”, premierul spune că este ”promovată de Gheorghe Falcă şi grupul de la Arad, cu protecţia directă a lui Traian Băsescu”.

 

Rezultatul: doar în trimestrul 2 al anului (după plecarea lui Blejnar) încasările la bugetul au crescut cu 1,2 miliarde de lei faţă de primul trimestru. Deci simplu: 1,2 mld euro de la Hidroelectrica şi 1,2 mld lei de la ANAF! Pot să adaug uşor cca 50 mil euro prejudiciu la Casa Naţionala de Asigurări de Sănătate produse de activitatea ilegală de anul acesta a fostului preşedinte Duţă (alt protejat al lui Videanu şi al PDL) – sau 50 mil lei furate de Funeriu la Ministerul Educatiei sub pretextul organizării clasei pregătitoare, sau 200 milioane de euro deja contractaţi de Dna Udrea şi Ministerul Dezvoltării la faimosul PNDI, ca să nu mai reamintesc de cei 600 milioane lei pe care MRU i-a dat ca «şpagă» înainte de campania electorală de la locale către primarii PDL; şi putem continua acest raport! Sunt gata să-l completez şi să îl trimitem în două locuri: La sediul PDL, ca să-i ajut să faca un Raport corect la 100 de zile de când au pierdut guvernarea şi accesul direct la bani publici; Dnei Kovesi şi Dlui Morar, cu întrebarea dacă nu consideră mai important de cercetat şi recuperat aceşti bani decât să intre cu forţa în biserici şi în curţile oamenilor care au votat!”, scrie Ponta.

Comentarii Facebook