Crin Antonescu: România va fi în prima linie dacă SUA va interveni în Siria


Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat că România va fi ”în prima linie” în cazul în cae SUA și ceilalți aliați vor decide să facă o intervenție în Siria. marţi, la finalul întrevederii cu ministrul adjunct de Externe al Statului Israel, Zeev Elkin, că România se va afla "în prima linie" a unei formule de intervenţie în Siria, atunci când acest lucru se va decide de SUA şi "aliaţi".

În urma unei întrevederi cu ministrul adjunct de Externe al Statului Israel, Zeev Elkin, de marți, Antonescu a declarat că au avut un schimb de "păreri, de evaluări şi de gânduri privitoare la soluţiile şi la evoluţiile viitoare" în vederea problemei siriene.

"Am spus oaspetelui meu de astăzi că majoritatea parlamentară cel puţin - cred că avem un consens în Senat şi în Parlamentul României... să considerăm că în ceea ce priveşte cel puţin situaţia din Siria comunitatea internaţională are obligaţii nu doar politice, ci în primul rând morale. Asemenea lucruri nu pot să permită la nesfârşit tăcerea şi pasivitatea şi că nu e vorba doar de lucruri care se întâmplă acum în Siria, ci de perspectiva întrutotul îngrijorătoare a armei chimice de exemplu, arme nucleare, arme de mare forţă de distrugere să intre pe mâna, să fie la îndemâna unor organizaţii teroriste de pildă sau a unor lideri politici iresponsabili", a afirmat preşedintele Senatului, potrivit Mediafax.

Crin Antonescu a precizat și că în momentul în ca SUA și restul aliaților vor conveni "o formulă de intervenţie care să fie cât mai rapidă şi cât mai fermă, România va fi şi din punctul de vedere al susţinerii parlamentare pentru o asemenea poziţie".

"(România - n.r.) va fi în prima linie a unei asemenea formule de intervenţie împotriva unor lucruri abominabile care se întâmplă în Siria, dar şi de prevenire a uriaşelor pericole care pândesc practic toată lumea civilizată din acea zonă", a mai declarat Antonescu.

Preşedintele Senatului a mai spus că nu are poate exprima oficial poziţia statului român în problematica siriană, ci pe cea a majorităţii parlamentare.

Comentarii Facebook