Crin Antonescu: Nu trebuie să fim nişte râme în faţa Europei


Președintele interimar Crin Antonescu a declarat că ”nu trebuie să fim nişte râme, în faţa nimănui”.

Faptul că sunt atenţi, în calitate de parteneri, la noi, e un lucru bun, normal şi în fond acesta este spiritul UE. Un parteneriat bazat pe valori comune. Faptul că România e pe primul loc in materie de corupţie si ultimul loc in privinţa gradului de absorbţie a fondurilor europene din UE: dacă noi credem că am ajuns aici în 2 luni de când e guvernarea Ponta sau 10 zile de când sunt preşedinte interimar, sigur că de vină suntem noi. Dacă dăm celălalt răspuns, cred că vinovaţi sunt mai mulţi. Şi cred că răspunsul este unul singur.

Eu nu am făcut nişte declaraţii cu un aer polemic la adresa existenţei sau persistenţei mecanismului MCV, e foarte bine că există. Am remarcat că ce s-a adăugat acum la acest raport excede - nu vorbim doar de combaterea corupţiei, ci de lupta politică de pe scena românească, s-a trecut dincolo de raza de acţiune a Comisiei Europene Când prescrii ce ordonanţe are voie sa dea un guvern, ce are voie să facă preşedintele interimar, e o trecere dincolo.

Nu am îmbrăţişat niciun naţionalism, dar n-am fost lipsit niciodată de sentimentul că nu trebuie să fim nişte râme, în faţa nimănui.

O ţară trebuie respectată în suveranitatea sa, nu poţi spune atât de brutal că preşedintele are voie sau nu să facă asta: preşedintele e un demnitar de rang inalt, nu un infractor căruia ii sunt restrânse drepturile de acţiune sau drepturile civile”, a spus Antonescu, în direct la Realitatea TV.

Comentarii Facebook