Crin Antonescu "detesta" Guvernul Boc, dar perie UDMR la congresul de la Oradea! - VEZI tot discursul liderului PNL - VIDEO


Presedintele PNL, Crin Antonescu, a anuntat, sambata, 26 februarie, la Congresul UDMR, ca "detesta" Guvernul Boc, dar spera ca si se roaga "sincer si intens" ca Dumnezeu sa le dea gandul cel bun liderilor maghiari.

 

"UDMR este o formatiune politica care face parte dintr-o majoritate nelegitima pentru mine si mai ales dintr-un Guvern pe care partidul meu si cu mine il detestam. Si mai rau, 85% din cetatenii acestei tari de toate etniile il detesta. Nu toti avem, domnule prim-ministru, optimismul pentru care va invidiez, dar pe care nu pot sa il pot impartasi.

M-am sfatuit cu cei mai varstnici din partidul meu, dar si cu cei mai tineri din Uniunea Social Liberala si a socotyit ca trebuie sa fiu aici si sunt aici din trei motive. Sunt aici din respect pentru comunitatea maghiara din Romania, al carei reprezentant autentic si legitim a fost, este si va ramane pentru noi UDMR. Sunt aici, in al doilea rand, pentru ca am inteles ca domnul presedinte Marko Belo nu mai candideaza, evident nu pentru ca ar fi o posibilitate de candidatura pentru mine, ci pentru ca sunt mandatat si imi face placere sa spun cateva lucruri in acest moment despre omul politic Marko Belo,

Vreau sa va multumesc ca roman ce ati facut in Romania si pentru Romania
", a afirmat Crin Antonescu

 

Presedintele PNL a mai afirmat ca asteapta de la viitorii lideri ai UDMR sa ia decizia de a iesi din Guvernarea cu PDL si sa se alature aliantei USL.

 

"Va respect, va pretuiesc si chiar va indragesc stimati compatrioti maghiari si stimati membri ai UDMR. Va respect mandria dvs., va pretuiesc pentru seriozitatea, competenta, profesionalismul pe care toti l-am recunoscut si, nu in ultimul rand, indragesc la dumneavoastra dorinta de libertate si de unitate. (...) Putem, mai tarziu, mai greu si poate insuficient de temeinic sa schimbam aceasta situatie fara UDMR in anul 2012. Putem sa o schimbam mai repede, mai trainic si sa construim impreuna un proiect de o anvergura fara precedent pentru Romania, cu UDMR. Asta ne dorim, decizia nu e a noastra. Decizia este a dumneavoastra si o veti lua numai dumneavoastra. Timpul ei, insa, ne intereseaza pe toti, si timpul ei nu este dictat de unii dintre noi ci este dictat de realitate. Este o decizie pe care dvs. o veti lua nu in 2012, ci in urmatoarele saptamani", a spus Antonescu.

El le-a urat succes liderilor care vor fi alesi si i-a multumit lui Marko Bela pentru "ce a facut in Romania si pentru Romania".

Comentarii Facebook