Crin Antonescu, despre Băsescu: Dacă nu îl pune pe Ponta priemer după alegeri, îl suspendăm


Crin Antonescu, preşedintele PNL, declară că, dacă Traian Băsescu nu îl va desemna pe Victor Ponta premier în cazul în care USL câştigă alegerile din decembrie, şeful statului va fi suspendat.

"Nu exclud aşa ceva (o nouă suspendare, n.red.), pentru că asta nu ţine de mine sau de noi. Imaginaţi-vă, de pildă, că în 2012 chiar, avem alegeri, alegerile dau o expresie clară de voinţă politică şi, împotriva spiritului Constituţiei, preşedintele refuză să ia act de asta şi numeşte un alt prim-ministru. Se ajunge probabil la suspendare şi se ajunge încă în 2012. Eu nu am cum să ştiu asta. Presupun sau pronostichez că nu se va întâmpla şi, dacă nu se va întâmpla, o nouă suspendare a preşedintelui nu este un punct de program nici declarat, nici nedeclarat.

În calea Guvernului, poate fi (o piedică, n.red.). Din punct de vedere politic, Traian Băsescu stă în spaţiul public. Nu aş vrea să ajungem în situaţia comică în care să-l critic pentru prea multă absenţă din spaţiul public. Nimeni din USL nu a vorbit mai mult sau mai clar despre calităţile pe care Traian Băsescu le are. Traian Băsescu este ilegitim în fruntea României, orice ar face, e degeaba, dacă lipseşte din spaţiul public, avem o situaţie care e normală şi eu chiar cred că unul din motivele absenţei lui Traian Băsescu este jena pe care o resimte în situaţia sa", a declarat Crin Antonescu, la Pro Tv.

Comentarii Facebook