Crin Antonescu: ”Băsescu declanşează o cruciadă împotriva Budapestei”


Liderul PNL Crin Antonescu susține că președintele Traian Băsescu nu poate declara de la Joseni că asumă un leadership și că ar fi transformat România într-un poligon electoral pentru politicienii maghiari.

Antonescu a susținut o conferință de presă marți pe tema recentelor declarații făcute de mai mulți politicieni maghiari și reacțiile lui Traian Băsescu.

"Traian Băsescu nu are cum să declare nici de la Joseni, nici de la Bruxelles sau din altă parte că asumă vreun leadership", a declarat Antonescu, potrivit realitatea.net.

"A ridicat vreodată Traian Băsescu în Consiliul European vreo problemă în legătură cu faptul că politicieni maghiari colegi PPE vrobesc lucruri nepotrivite? Nu. (...) O ridică la Joseni, n-o ridică pentru cei din Ungaria, ci pentru câţi electori mai găseşte pe vară şi pe toamnă în România", a mai spus el.

Liderul PNL susține că Băsescu a permis ”transformarea României în poligon electoral” pentru Viktor Orban și politicienii maghiari pentru câteva puncte electorale.


Potrivit lui Antonescu, "în momentul în care deodată domnul Băsescu declanşează o cruciadă împotriva Budapestei de la Joseni (...) e o atitudine provincială, politicinistă şi electoralistă".

Băsescu a declarat, luni, la Izvoru Mureşului (Harghita), că 2013 este ultimul an în care politicienii maghiari au putut să se plimbe atât de relaxat în România, avertizând că statul român "îşi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei".

Comentarii Facebook