CREIC - Buftea de Cluj va găzdui ”Maneliada”. Emil Boc spunea că acolo va fi un Silicon Valley al Clujului, dar iarăși s-a ales praful


”Maneliada”” va avea loc la CREIC – Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative din cadrul Cluj Innovation Park, unde Emil Boc promitea marea cu sarea. 

Evenimentul de mare anvergură culturală va avea loc în 24 martie, în locul din care Emil Boc spunea cp se scrie viitorul orașului.

Clujul fără Maneliada e ca Mănășturul fără Nelson. În 24 martie se joacă acasă, hai să te distrezi cu noi, să nu cădem în retrogradare. Te așteptăm atât cu hit-uri noi, cât și cu piese consacrate”, au scris organizatorii în descrierea evenimentului.

CREIC trebuia să fie un proiect care sa adune creierele Clujului, unde să poată lucra so dezvolta. 

Acolo sunt 3 laboratoare cu echipamente de ultimă generație menite să susțină inovarea și tehnologizarea, în cadrul unui proiect unic în România – și primul în Europa de Est. Rentabilitatea proiectului pare că nu este, așa că manelele pe dealul de pe Valea Chintăului vor atenua din salariile primite degeaba de cei puși cu mâna de Emil Boc în fruntea CREIC.

CREIC oferă, deci, șansa explorării unor noi metode de lucru, care să faciliteze și să îmbunătățească mediul muncii în anii ce urmează. Prin astfel de proiecte interdisciplinare, orașul nostru își poate consolida poziția de hub al inovării”, spunea Emil Boc, pe pagina sa de Facebook, la sfârșitul anului 2021.

Probabil că nici primarul nu se gândea că manelele vor salva ”obrazul” inovării și cercetării. Bugetul CREIC este susținut de Primăria Cluj-Napoca, dar directorii de acolo mai trebuie să obțină și alte finanțări. Pentru că tot proiectul a fost suspect de la început, pentru că nu părea sustenabil, acum directorii apelează la concerte și petreceri pentru a mai face bani pentru inovare.

Boc se laudă pe Facebook cu laboratoarele viitorului, dar clujenii îi cer centură sau măcar drone pentru transportul în comun

Comentarii Facebook