Primarul din Florești, despre Vinerea Verde: Aștept ca oamenii să lase mașinile acasă


Transportul în comun în Florești va fi gratuit în fiecare zi de vineri, începând din 3 martie, iar primarul comunei, Bogdan Pivariu, se așteaptă ca lucrurile să meargă foarte bine.

Practic, așa cums e face în Cluj-Napoca, oamenii vor circula gratuit pe rutele din comună, dar și în Cluj-Napoca. 

Această măsură este pentru a favoriza transportul în comun. Mă aștept ca numărul mașinilor lăsate acasă să crească. Sper să nu fie o vreme rea, dar cu siguranță vor fi lăsate mai multe mașini acasă. Acest program a fost în calculul nostru de foarte mult timp. La începutul preluării mandatului aveam o infrastructură precară, exemplu fiind strada Eroilor, care era nefinalizată la acea vreme.

Lucrările pe unele străzi s-au finalizat și în momentul acesta avem îmbunătățirea timpilor de parcurs în trafic în ceea ce privește transportul public. Vreau să spun că nu este o premieră doar în comuna Florești, ci este o premieră pe țară. Suntem prima localitate din zona metropolitană, alta decât municipiul reședință de județ, care permite introducerea acestui program. 

Asta se datorează bunei colaborări dintre comuna Florești și municipiul Cluj-Napoca. Mulțumesc domnului primar Emil Boc pentru ajutor și înțelegere. De asemenea, mulțumesc și celor de la Compania de Transport Public. Ne bucurăm cu toții că mâine este prima zi în care Vinerea Verde ajunge și în Florești”, a declara primarul la Ziua Live.

Comentarii Facebook