Coroian este iritat de situaţia din învăţământul clujean: "Se încearcă politizarea învăţământului" AUDIO

 

Liderul consilierilor judeţeni ai PDL, Alexandru Coroian, este indignat de modul în care directorii unităţilor de învăţământ din Cluj sunt schimbaţi şi puşi în funcţii, motivând că se vrea tot mai mult, "politizarea sistemului".

Edilul a făcut un apel la actuala conducere a Inspectoratului Şcolar Judeţean  (ISJ) Cluj cu privire la aceste afirmaţii, solicitând motivele pentru care aumite persoane sunt puse în funcţii de condurere fără a avea un suport care să ateste aceste competenţe.

"În primul rând aş dori să arătăm faptul că suntem dezagăgiţi de ignoranţa conducerii Inspectaratului Şcolar privind începerea noului an şcolar. Pentru prima dată în ultimii mulţi ani, nu s-au făcut niciun fel de liste în tgeritoriu pentru a se verifica la faţa locului de către comisii formate din inspectori, din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, reprezentanţi din cadrul Prefecturii pentru a vedea cum arată şcolile şi dacă sunt pregătite pentru începerea noului an şcolar.

În altă ordine de idei, suntem iritaţi şi de modul în care se încearcă politizarea învăţământului, politizarea unităţilor de învăţământ, de schimbarea pe criterii politice a actualilor directori, lucru care nu s-a întâmplat în ultimii ani, la nivelul judeţului Cluj, ori astfel de lucruri nu au cum să conducă la efincietizarea învăţământului, la performanţe în învăţământ", a declarat joi Alexandru Coroian.

Pentru a motiva cele spus, Coroian susţine că un asemenea caz este în Huedin, judeţul Cluj: "Vă dau un exemplu din Huedin, unde a fost numit în funcţia de director o persoană care nu are nici măcar gradul I sau II în învăţământ şi care nici măcar nu este titular la grupul şcolar respectiv, dar are marea calitate că a fost vicepreşedinte la PDL sau preşedinte la Organizaţia de Tineret.

Acestea sunt nişte lucruri cu care nu suntem de acord şi de aceea solicităm actualei conduceri a inspectoratului să stopeze această politizare a învăţământului şi să ne prezinte câţi directori au fost schimbaţi şi pe ce motive", a spus Alexandru Coroian.

Comentarii Facebook