Contre intre PDL si PSD pe tema disponibilizarilor de la Mechel Campia Turzii


Liderii PDL si PSD Cluj se contreaza pe tema disponibilizarilor facut de rusii de la mechel Campia Turzii si isi arunca acuze reciproce.

Presedintele PSD Cluj, Remus Lapusan, acuza administratia judeteana si cea locala reprezentate de Alin Tise si Ioan Vasinca ca au tratat cu dezinterez aceasta grava problema sociala.
 
"Impasibilitatea de care dau dovada autoritatiile locale din Campia Turzii si cele judetene fata de drama pe care o vor trai sute de familii clujene, a devenit o constanta. Dupa inchiderea Nokia, concedierea a 800 de salariati ai Mechel Campia Turzii arata limita PD-L Cluj in gestionarea dezvoltarii si administrarii judetului Cluj" a declarat Marius Nicoara, presedinte PNL Cluj.

"Chiar daca autoritatiile locale si judetene au fost instiintate de reprezentantul sindicatului de mai multe ori, acestea nu au facut nimic pentru a preintampina concedierea celor 800 de angajati. PD-L Cluj se pregateste de campania electorala, trecand administrarea judetului in plan secund", a spus Remus Lapusan, pre?edinte PSD Cluj.

Cei de la PDL ii acuza pe social democrati de ipocrizie si iresponsabilitate.

"PDL Cluj isi exprima indignarea fata de infantilismul politic manifestat de catre Alianta Socialista care, in disperarea de a castiga cat mai multe puncte electorale, acuza autoritatile locale si judetene de nepasare si indiferenta in cazul concedierilor de la combinatul Mechel din Campia Turzii.

Le recomandam social democratilor clujeni sa faca un efort de memorie si daca nu au capacitatea, le amintim faptul ca, in anul 2003, municipiul Campia Turzii era sub conducerea celor de la PSD, iar privatizarea combinatului Mechel a fost prezentata in fata ambasadorul Rusiei la Bucuresti, ca un mare succes al guvernului Nastase, guvern unde judetul Cluj era reprezentat de trei ministri. Ceea ce se intampla astazi sunt in fapt efectele privatizarii defectuoase facute de PSD, in cardasie cu PNL. De un astfel de tratament, bazat pe un management incompetent si lamentabil au beneficiat si un numar semnificativ de cetateni din Municipiul Cluj-Napoca, care au fost lasati pe drumuri in pragul Sarbatorilor de Iarna, datorita secretizarii contractului NOKIA, incheiat de acelasi Marius Nicoara, care astazi este senatorul care ar fi trebuit sa reprezinte si sa apere in Parlamentul Romaniei interesele Municipiului Campiei Turzii", se araat intr-un comunicat al PDL Cluj.

"PDL Cluj este interesat de soarta angajatilor de la Mechel Campia Turzii si impreuna cu reprezentantii locali si judeteni va face toate demersurile necesare si legale in vederea identificarii de solutii legale care sa vina in sprijinul angajatilor de la Combinatul Metalurgic din Campia Turzii", se mai arata in documentul citat.

 

Concedieri la Mechel Campia Turzii! 800 de oameni sunt dati afara


800 de muncitori de la combinatul Mechel Campia Turzii vor fi disponibilizati, anunta Ioan Pascu, liderul de sindicat din unitate.

"Am primit notificare de la actionariatul rus al combinatului Mechel ca 800 de angajati vor fi disponibilizati si ca a fost inceputa procedura de concediere. Notificarea a fost trimisa la AJOFM si ITM", a declarat Ioan Pascu.

Combinatul are 1904 muncitori, iar primii disponibilizati ar urma sa paraseasca unitatea din iunie.

 

Mechel Campia Turzii disponibilizeaza 799 de oameni, dar niciun director! Vezi lista posturilor reduse


Compania rusa Mechel Campia Turzii disponibilizeaza in perioada iunie - iulie 799 de oameni, dar niciunul dintre directorii compinatului clujean.

Lista posturilor reduse (Foto: lista completa pe meserii):

5 posturi departament Personal - Salarizare
2 posturi de la Directia Relatii Juridice
7 posturi de conducere, din care 1 post expert management investitii, patru posturi secretar, 2 posturi translator
4 posturi departamentul Economic
4 posturi departamentul Contabil
23 posturi Departament de Aprovizionare
33 posturi Departamentul Transporturi
34 posturi Departamentul de Laboratoare
117 posturi la sectia Laminor
283 de posturi sectiile TO-Cabluri si TO
21 posturi departamentul informatic
54 de posturi departamentul Reparatii
37 posturi departamentul Energetic

 

Cate salarii compensatorii vor primi angajati disponibilizati la Mechel Campia Turzii! Citeste notificarea de disponibilizare a 799 de oameni


Directorul general al combinatului Mechel Campia Turzii a notificat autoritatile in legatura cu disponibilizarea a 799 de angajati si a precizat si cate salarii compensatorii vor primi acestia.

"Masurile pentru atenuarea consecintelor concedierii si compensatiile ce urmeaza sa fie acordate salariatilor concediati, conform dispozitiilor legale si/sau Contractul Colectiv de munca aplicabil:

- beneficierea de ajutor de somaj;
- acordarea indemnizatiei de concediu de odihna si a primei de vacanta indiferent de timpul lucrat de salariatii concediati in anul 2012;
- neretinerea contravalorii echipamentului de lucru;
- neretinerea contravalorii formarii profesionale;
- acordarea a patru ore libere platite pe zi sau, la cererea salariatului, acordarea a 10 zile libere in perioada preavizului, in vederea cautarii unui alt loc de munca;
- acordarea de compensatii banesti salariatilor concediati, in cuantum de 3 salarii brute. Prin salariul brut se va intelege salariul din ultima luna lucrata integral de salariatul concediat, anterioara lunii in care incepe curgerea termenului de preaviz, fara prime si ajutoare. In conditiile in care, in ultimele 6 luni anterioare lunii in care incepe curgerea termenului de preaviz, nu se va putea identifica o luna lucrata integral de salariatul concediat, prin salartiul brut se va intelege salariul de baza si sporurile permanente mentionate in CIM (n.red. Contractul individual de munca) din luna anterioara lunii in care incepe curgerea termenului de preaviz", a anuntat directorul general Mechel Campia Turzii, Sergei Fedorov.

 

Comentarii Facebook