Consulul maghiar la Cluj, Szilagyi Matyas: Clujul este capitala maghiara a Transilvaniei FOTO


Consulul Ungariei, Szilagyi Matyas, a declarat la deschiderea oficiala a "Zilelor Culturale Maghiare" ca "Clujul este capitala maghiara a Transilvaniei, pe care o trateaza si romanii ca pe o capitala".

Declaratia a fost facuta la Muzeul National de Arta din Cluj, cu ocazia deschiderii primei expozitii a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj-Napoca.

"A fi maghiar in Cluj, patriotismul local din Cluj este interesul nostru national. Clujul este capitala maghiara a Transilvaniei, pe care o trateaza si romanii ca pe o capitala", a declarat Szilagyi Matyas. Consulul general a vorbit si "despre distrugerea indicatoarelor multilingviste si a cimitirului central". El spera ca aceste probleme se vor rezolva prin "intelepciunea ardeleneasca".

La acest eveniment a mai luat parte si Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj, Fekete Emoke,  vicepresedinte al CJ Cluj, si Laszlo Attila, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca.

"Acest eveniment are un plus fata de alte evenimente similare fiindca in prim plan prezinta traditiile si cultura maghiara. Felicitari pentru comunitatea maghiara din Cluj, ca in acest fel pastreaza traditiile", a spus Tise.

Zilele Culturale Maghiare se desfasoara la Cluj-Napoca in perioada 15-21 august.

Comentarii Facebook