Consiliul Județean va plăti case de avocatură scumpe pentru apărare în procesele cu Aeroportul, deși instituția are juriști


Consiliul Județean Cluj o ține din scandal în scandal, acum fiind vorba despre angajarea unor avocați pentru procesele cu Aeroportul ”Avram Iancu”, pe motiv că juriștii instuției sunt ocupați.

Vreau să ştiu care este suma care va fi alocată pentru serviciile juridice”, a cerut Remus Lăpuşan, liderul consilierilor PSD.

Colegul lui Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj și cel care a cerut angajarea avocaților, consilierul PNL, Dorel Secară, a spus că șefii Consiliului vor să dea banii clujenilor unor case de avocatură prietene. ”De trei ani semănăm vânt în relaţia CJ Cluj cu aeroportul, iar aceste procese înseamnă furtuna pe care o culegem acum. Vom aloca nişte bani din banii clujenilor pe care îi băgăm în buzunarul unor case de avocatură prietene sau neprietene. Eu propun să se stingă litigiile dintre CJ Cluj şi aeroport, să se renunţe la orgolii, iar banii economisiţi să îi alocăm spre alte investiţii”, a acuzat Dorel Secară.

Încărcarea de 44 de procese şi plângeri penale este mult prea mare şi angajaţii nu mai fac faţă, astfel că încercăm să eliminăm tensiunea existentă care duce la un blocaj. Este nevoie să avem o părere obiectivă. Sunt procese abuzive pornite de aeroport, este firesc să ne apărăm, nu este firesc să blochez serviciul juridic de procese abuziv formulate şi să nu se ocupe şi de alte procese ale instituţiei”, s-a apărat Alin Tişe.

Direcţia juridică a Consiliului Județean Cluj are 8 angajați.

Tișe a mai spus că sumele plătite caselor de avocatură vor fi suportate din bugetul județean și apoi recuperate de la părțile din proces. Nu a spus cum vor fi recuperați banii dacă CJ Cluj pierde, așa cum a pierdut și procesul pentru numirea noului Consiliu de Administrație de la Aeroport, unde instanța a precizat că instituția condusă de Alin Tișe a încălcat legea.

PNL Cluj are majoritate în CJ Cluj așa că proiectul a trecut, urmând ca banii publici să fie folosiți în războaiele dintre instituții.

Comentarii Facebook