Consiliul Judeţean Cluj a câştigat procesul pentru terenul de la groapa ecologică de gunoi, dar DEGEABA

 

Consiliul Judeţean Cluj a câștigat procesul cu primăria Feleacu pentru terenul de 64 de hectare pe care s-a ridicat pe jumătate depozitul ecologic de gunoi a Clujului. 

 

Feleacu a cerut bani pentru acest teren cedat pentru ridicarea depozitului ecologic, dar Curtea de Apel Cluj a respins pretențiile.

 

Dreptul de administrare al Consiliului Judeţean Cluj asupra terenului în suprafaţă de 640.088 mp pe care urmează a funcţiona CMID, acesta a fost instituit prin Hotărârea Consiliului Local al Comunei Feleacu nr. 10/26.02.2010 şi reconfirmat prin Hotărârea Consiliului Local al Comunei Feleacu nr. 32/2010, respectiv prin Hotărârea Adunării Generale a Asociaţilor la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ECO-METROPOLITAN Cluj (a cărei membru este şi Comuna Feleacu) nr. 2/28.07.2010. Susţinerile comunei Feleacu potrivit cărora nu există un drept de administrare al Consiliului Judeţean Cluj asupra terenului întrucât nu s-a încheiat în acest sens procesul verbal de predare – primire sunt contrazise de textul aliniatului 2 al articolului 12 din Legea privind bunurile proprietate publică nr. 213/1998, cu modificările şi completările ulterioare (în vigoare la data instituirii dreptului de administrare), potrivit căruia actul administrativ prin care se transmite dreptul de administrare îl constituie hotărârea consiliului local şi nu procesul verbal de predare - primire. Totodată, dreptul de administrare se exercită cu titlu gratuit şi nu cu titlu oneros, cum este cazul concesiunii sau închirierii.

 

Deși a câștigat, Consiliul Județean Cluj nu reușește să termine depozitul ecologic și nici nu ar părea că va fi terminat în curând. 

 

Acum se încearcă relicitarea acestui proiect, după ce totți constructorii sunt cercetați penal. 

Comentarii Facebook