Miercuri 1 Decembrie

Florești: Cum va arăta strada Eroilor, după finalizarea lucrărilor de modernizare? - VIDEO


După mai bine de un an de mandat, primarul comunei Florești încă promite rezolvarea problemelor de pe strada Eroilor, explicând de ce, după atâta timp, modernizarea a întârziat să apară. 

Pentru a demonstra că promisiunile sale, din timpul campaniei electorale, nu au fost deșarte și chiar are de gând să schimbe radical acea arteră a Floreștiului, acesta a enumerat toate demersurile făcute până acum și a oferit floreștenilor o imagine a viitorului.

A fost finalizată etapa de bază pentru modernizarea străzii Eroilor

Am finalizat Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție, etapa de bază pentru modernizarea străzii Eroilor.

Importanța lucrărilor de modernizare a acestei artere este majoră pentru viața întregii comunități și soluționarea stării de disconfort creată tuturor locuitorilor care tranzitează sau locuiesc în această zonă.

Tocmai din acest motiv și pentru corecta informare a dumneavoastră aș vrea să fac o recapitulare a etapelor parcurse de la preluarea mandatului de primar și până azi în ceea ce privește această lucrare”, spune Pivariu.

Termenul de execuție era inițial de 6 luni

Contractul inițial pentru realizarea străzii Eroilor a fost semnat de vechea administrație la data de 23.04.2019 și avea ca termen de execuție 6 luni.

 • La data la care am preluat mandatul, 18 luni mai târziu, și anume 23 octombrie 2020 lucrările nu erau încă terminate. 
 • În primele 3 luni de la preluarea mandatului am urmărit îndeaproape derularea acestor lucrări prin controale în șantier și repetate întâlniri cu executantul.
 • Deoarece lucrările nu înaintau, am fost nevoiți să emitem facturi de penalități în cuantum de 1,2 milioane lei pentru zilele de întârziere a contractului.
 • Ianuarie 2021 rezilierea contractului cu executantul

Preluarea gestiunii șantierului de către primărie

 1. au fost montate panouri sudate pe malurile văii pentru a asigura securitatea șantierului.
 2. au fost refăcute trotuarele care erau impracticabile
 3. au fost refăcute accesele către imobilele învecinate
 4. au fost montate semne de circulație
 5. au fost refăcute marcajele de trafic
 • 12.04.2021 am demarat o Expertiză Tehnică pentru stabilirea procentului realizat din lucrare și implicit a celui rămas de realizat
 • 14.06.2021 recepția Expertizei Tehnice 
 • 08.07.2021 am cerut oficial Ministerului Dezvoltării modificarea proiectului inițial. Sunt conștient că soluția cu o bandă pe sens propusă inițial nu era suficientă.
 • 15.07.2021 primirea aprobării din partea Ministerului Dezvoltării pentru suplimentarea cu o bandă a proiectului străzii
 •  20.07.2021 demararea procedurilor de achiziție publică pentru serviciile de realizare a Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție 
 • 11.08.2021 semnarea contractului pentru realizarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI)
 • 15.10.2021 Finalizarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI)

Toate aceste etape sunt etape care implică, din păcate, termene prelungite și care sunt independente de administrația din Florești”, a prezentat edilul.

Așadar, luni, 25 octombrie, va avea loc o ședință a Consiliului Local Florești, unde se va supune la vot însușirea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție și aprobarea Indicatorilor Tehnico-Economici pentru noul proiect al străzii Eroilor.

Odată cu votul Consiliului Local se va intra în etapa procedurilor de achiziție publică pentru lucrările de proiectare și execuție a străzii Eroilor.

Acest proces a fost unul care a durat mai mult decât își permitea Floreștiul să aștepte, dar într-un final vom reuși să avem o arteră care să deservească nevoia reală a traficului din Florești.

Îmi pare rău pentru tot disconfortul cauzat până acum cu nefinalizarea acestei artere, dar vă asigur că am fost cât de operativi s-a putut pe toată această perioadă”, se scuză Bogdan Pivariu.


Comentarii Facebook