Comuna Jucu vine puternic din spate. Pe 2024, Primăria a crescut masiv fondurile pentru investiții - FOTO


Comuna Jucu are pe 2024 un buget total de 85 de milioane de lei, mai mare cu peste 25 de milioane de lei față de anul 2023. Cea mai mare evoluție este, însă, pe partea de investiții și dezvoltare, unde bugetul a crescut cu 70%.

Astfel, conform datelor publice, comuna Jucu are pe 2024 un buget total de 85,2 milioane de lei, din care numai 30 de milioane de lei merg la funcționarea comunei, iar 54,7 milioane de lei vor merge în investiții, atât de importante pentru orice localitate. Despre aceste investiții vorm vorbi punctual în alte materiale.

Un lucru important este că cea mai mare parte din sumele de la buget sunt din veniturile realizate, iar aici vorbim despre 74,6 milioane de lei. 

Dacă ne uităm la anul 2023, când bugetul total a fost de 58 de milioane de lei, se poate observa creșterea veniturilor pentru această comună în plină dezvoltare. De asemenea, în 2023, bugetul de dezvoltare a fost de 33 de milioane de lei, față de 55 de milioane în acest an. Creșterea este semnificativă și aici, în cifre vorbind despre 22 de milioane de lei în plus, adică aproape 70%.

În Jucu s-a construit foarte mult din 2020 încoace, în special case, ceea ce a atras foarte multe familii tinere care s-au mutat din oraș în comuna Jucu, pentru a avea parte de liniște și alte condiții de trai. Acest lucru a făcut ca localitatea să devină tot mai atractivă.

Mișcarea smart a venit de la primarul comunei Dorel Pojar, care a introdus în intravilan peste 700 de hectare de teren, tocmai pentru a putea fi realizate aceste investiții private în noi cartiere, iar Primăria să poată realiza drumurile și investițiile în utilități.

Comentarii Facebook