Comuna Baciu a demarat construcția mini-centurii din cartierul Tineretului spre Valea Seacă - FOTO

 

Primăria Baciu a demarat proiectul de construire a centurii care să lege cartierul Tineretului de strada Valea Seacă. Primarul a promis în decembrie 2017 că va declanșa lucrările în următorul an. 

 

Lucrărie ar fi trebuit să fi fost demarate mai devreme, în iunie 2017, dar au fost contestații. ”În primul rând aș dori să fie realizat din acest proiect cei 3,8 km care ar fi un avantaj mai ales pentru locuitorii din cartierul Tineretului și pe cei care stau în zona respectivă pentru că ar avea o variantă de ieșire în Calea Baciului, prin Valea Seacă.

 

Mulți dintre cei care tranzitează localitatea Baciu nu au de unde să știe cum să intre pe străduțele lăturalnice și să ajungă în Valea Seacă, dar cei care stau în cartierele respective și se grăbesc cred că nu vor sta în trafic o jumătate de oră sau o oră, ci o vor lua pe scurtătură”, declara primarul Florin Mureșan.

 

Centura ar urma să pornească de pe strada Neptun și să ajungă pe Valea Seacă, evitând Calea Baciului care are numai o bandă pe sens în zona Napolact. Din această cauză, traficul se ștrangulează, iar faptul că mii de mașini de la blocurile din zonă încearcă să intre în DN 1F agravează și mai mult lucrurile. 

 

Realitatea este că, la fel ca și în Florești, în comuna Baciu se construiește foarte mult, iar acest drum când va fi pus în funcțiune va fi deja foarte aglomerat.

 

Soluțiile pentru aceste localități învecinate Clujului, care funcționează pe post de ”dormitor”, sunt mijloacele de transport în comun, care pot degreva mult din traficul rutier. 

 

Conform unui studiu, un autobuz articulat Polaris (autobuzele mov din Cluj-Napoca) pot scote din trafic 170 de autoturisme. Citește AICI detalii.

 

În paralel, Guvernul, care dispune de fonduri importante, ar trebui să declanșeze proiecte de construire a unor centuri ocolitoare de mare capacitate în jurul tuturor marilor orașe ale României, pentru a scoate traficul de tranzit. 

Comentarii Facebook