Companiile care le dau angajaților bonusuri, sub formă de abonamente la sălile de fitness, vor fi sprijinite de stat


Începutul lunii februarie vine cu o veste bună pentru salariaţi. Aceştia din urmă ar putea primi abonamente la sălile de fitness, iar firmele îşi pot deduce această cheltuială. Condiţia e să se încadreze în suma de 400 de euro pe an. Angajatorii spun că numărul celor care vor merge la sală ar putea să crească în aceste condiţii. 

​​Conform ultimului raport al Comisiei Europene, doar 2% dintre români fac sport zilnic sau de două- trei ori pe săptămână. 58% dintre cetăţeni nu fac niciun fel de sport, iar 22% preferă plimbările lungi prin parcuri.

Potrivit unui proiect de lege ajuns la vot final, cheltuielile angajatorilor cu sala de fitness, yoga, înot, și chiar cursurile dans, vor fi deductibile. Fiecare firmă va putea reține până la 400 de euro anual, pentru fiecare salariat. Dacă angajatul vrea să-şi plătească singur abonamentul, poate opta pentru o deducere din baza impozabilă a valorii respective, fiind vorba de 10%. Practic mai mulţi bani la salariul brut. La un abonament de 200 de lei, angajatul câştigă 20 de lei. Preţul unui abonament la sală porneşte de la 180 de lei. 

În acest moment, puține companii le oferă angajaților, ca beneficiu extrasalarial, abonamente de sport. Și asta pentru că este destul de costisitor. Abonamentele, care costă câteva sute de lei pe lună, sunt impozitate cu 2,25%, atât la angajator, cât și la angajat.

Și până acum se puteau face aceste abonamente, dar plăteai CAS, CASS, impozit pe venit și așa mai departe. Vor fi deduceri pe aceste sume. Impactul bugetar este zero. Este un cerc care se închide în avantajul tuturor, angajatorul plătește abonamentul angajatului, angajatul face sport, sala de sport câștigă și angajatorul nu plătește nimic”, explică Alfred Robert Simonis, inițiatorul proiectului, membru PSD în Camera Deputaților din Parlamentul României, potrivit stirileprotv.ro.

Cu alte cuvinte, nici angajatorul, nici angajatul nu mai plătesc nimic pentru activitățile sportive, în limita a 400 de euro pe an.

Comentarii Facebook