Clujul va avea un circuit turistic botanic


Clujul va avea un circuit turistic botanic realizat de studentii de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj.

"In cadrul proiectului de dezvoltare a potentialului turistic pe care il are Cluj-Napoca, municipalitatea a decis introducerea in viitoarele circuite turistice a unui circuit botanic in care turistilor sa le fie prezentate pe langa comorile arhitecturale, culturale si artistice si comorile botanice pe care orasul nostru le detine. Astfel, cu ajutorul profesorilor si a studentilor din cadrul Universitatii de stiinte Agricole si Medicina Veterinara, care au realizat Harta vegetala a orasului, se vor identifica, pastra si prezenta arborii seculari, adevarate comori botanice", precizeaza primarul Sorin Apostu.

In Cluj-Napoca traiesc 250 de arbori seculari, unii dintre ei putand fi considerati chiar arbori monumentali. Acestia se gasesc in Gradina Botanica, in Parcul central, Cimitirul Central, in Parcul sportiv Iuliu Hatieganu, dar si in alte locuri.

Mai mult decat atat, spre deosebire de multe alte zone din tara, Clujul nu are pana in prezent niciun copac declarat "arbore ocrotit monument al naturii", care sa se bucure de o protectie legala, desi exista 15 arbori propusi pentru acest statut de catre Comisia Monumentelor naturii a Academiei Romane, majoritatea avand in jur de 200 de ani.

Comentarii Facebook