Clujul va avea, în sfârșit, la Aeroport primul Park&Ride cu 863 de locuri. Investiția de 15 milioane de euro e pe jumătate făcută


Primul Park&Ride din Cluj va fi amplasat la Aeroportul Cluj-Napoca


Cluj-Napoca va avea, în sfârșit, primul Parc & Ride, un tip de parcare absolut necesar pentru ca cei care vin în oraș să își lase mașinile și să folosească apoi mijloacele de transport în comun. Investiția de aprope 15 milioane de euro este pe jumătate făcută. Cel puțin așa susține primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Primarul Emil Boc a declarat că :
”Acest parking va oferi clujenilor și vizitatorilor posibilitatea de a-și lăsa aici mașinile și să pornească mai departe către oraș cu transportul în comun sau alte mijloace de micromobilitate. De asemenea, investiția face parte din nodul intermodal de transport din zona aeroportului, ce se va dezvolta odată cu finalizarea trenului metropolitan și a celorlaltor proiecte de infrastructură”, a declarat Emil Boc.

Investiția realizată de Primăria Cluj-Napoca în zona str. Traian Vuia (nr. 149-151) include:
- amenajarea unei platforme de parcare și a accesului din drumul național;
- amenajare stații de transport în comun
- construcția unui terminal tip autogară, incluzând un corp de clădire pentru terminalul de transport, cu copertină pentru călători și autocare
- amenajarea unei piațete publice
- 300 noi arbori plantați.
În total sunt prevăzute 863 locuri de parcare:
- 788 locuri de parcare pentru autovehicule;
- 37 locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilități;
- 30 de locuri de parcare pentru autovehicule electrice și hibride;
- 8 peroane pentru autobuze.
Valoarea contractului de execuție este de peste 14,5 mil eur, iar lucrările sunt realizate de TCI Contractor General S.A.

Comentarii Facebook