Atât s-a putut! ”Specialiștii” lui Boc au acoperit cu o prelată zona surpată de pe strada Uliului - FOTO


Echipa de muncitori de la RADP Cluj, regie subordonată Primăriei Cluj-Napoca, au amplasat o prelată peste strada surpată de pe strada Uliului.

Drumul a cedat în 26 aprilie, pe o distanță de 20 de metri, după ce au reclamații cu fisurile din asfalt de multi timp. Inițial, cei de la RADP Cluj s-au dus și au turnat asfalt în crăpături, pentru a închide gura celor care cereau lucrări serioase de consolidare a drumului. În cele din urmă, în seara zilei de 26 aprilie, drumul a luat-o la vale și acum este impracticabil, Oamenii din zonă circulă prin pădurea Hoia, pe o variantă ocolitoare.

Pentru că se așteptau la ploi, iar lucrările de consolidare nu se mai pot face așa cum s-a încercat ”lipirea” drumului cu asfalt, specialiștii lui Boc au dispus amplasarea unei prelate peste zona surpată. Cel puțin așa, ploaia nu va spăla și mai tare zona surpată.

Rămâne de văzut dacă inovația inginerească va da roade sau surparea va continua să se înrăutățească.

Se știe foarte bine că tot dealul de acolo este instabil, în zonă fiind și alte surpări. Nimeni din Primăria Cluj-Napoca nu a vorbit până acum despre modul în care ”specialiștii” de la urbanism au emis autorizații de construcție pentru a se face vile, unde dintre ele cu aspect de bloc, pe acest deal care fuge la vale. 

Desigur, cheltuielile cu stabilizarea dealului vor fi suportate de clujeni. Acolo trebuie făcute foraje adânci și montați piloni pentru a putea fi refăcut drumul. 

Comentarii Facebook