Clujul va avea din octombrie cea mai modernă pistă din România: ”E prima investiție de acest gen din ultimii 50 de ani” - VIDEO

 

Clujul va avea din luna octombrie cea mai modernă pistă de aterizare - decolare din România. Va aavea o lungime de 2.100 de metri, urmând ca apoi să fi continuate lucrările până la 3.500 de metri.

 

Președintele Consiliului Județean Cluj a dat asigurări că lucrările la pista de 2.100 de metri de la Aeroportul Internațional Cluj vor fi finalizate în luna octombrie. ”Exproprierile sunt în linie dreatpă. Deja au semnat jumătate dintre proprietarii de terenuri, care sunt de acord cu suma oferită de noi. Cu restul mai purtăm negocieri, dar sunt liberi să se adreseze instanței, dacă nu sunt de acord cu sumele oferite”, a precizat Horea Uioreanu.

 

Președintele Consiliului Județean Cluj a spus că lucrările sunt în grafic. ”Avem siguranța că în luna octombrie vom avea cea mai modernă pistă de aterizare - decolare din România, prima construită după 50 de ani. Pentru asta Clujul și toată Transilvania are cu ce se mândri”, a spus Uioreanu. 

 

Nu dorim să ne oprim  și în mod sigur strategia de dezvoltare a județului va impune continuarea la 3.500 de metri”, a precizat și Ioan Oleleu, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj. 

 

Întrebați dacă extinderea cu încă 1400 de metri a pistei este un proiect pentru următorii 20 de ani, cei doi oficiali au spus că: ”Nu va dura 20 de ani. Este vorba despre perioada imediat următoare devierii Someșului. Nu ne vom opri aici. Plus discutăm despre centrul internodal (unde să fie legată traficul rutier, feroviar și aerian) și terminalul cargo. Dezvoltarea Aeroportului la Cluj nu se va opri cu terminarea pistei de 2.100 de metri”, a spus Horea Uioreanu.

 

Președintele Consiliului Județean Cluj și ministrul Lucia Varga, ministrul Apelor și al Pădurilor, au vizitat lucrările de deviere a pârâului Becaș, de lângă pistă, lucrări necesare pentru terminarea investiției de la Aeroport.

 

Banii pentru proiectul de deviere a cursului de apă sunt asigurați de către Ministerul Apelor și al Pădurilor.

Comentarii Facebook