Clujul se bâlbâie în privința închiderii creșelor: Legea ne permite să nu închidem creșele, dar încă ne consultăm


UPDATE

Primarul Emil Boc a anunțat miercuri că creșele vor fi închise din 13 martie.

----------

Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, a spus că creșele din municipiul Cluj-Napoca nu vor fi închise. 

În acest moment s-a luat decizia să nu se închidă creșele, iar cine vrea să nu își ducă copilul la creșă poate face acest lucru”, a spus inițial viceprimarul Dan Tarcea.

Ulterior Dan Tarcea a explicat că ”urmează să fie făcute consultări și cu cei de la DSP Cluj să se decidă cum este mai bine, dar acum nu se închid. Legea specifică că trebuie închise grădinițele și școlile, nu și universitățile și creșele”.

Creșele clujene nu sunt în subordinea Ministerului Educației, ci a Primăriei Cluj-Napoca. Desi la nivel national, multe judete au luat deja decizia de inchidere a creselor, la Cluj, deocamdata, acestea raman deschise. Cu alte cuvinte, copiii de doi ani ii ducem in comunitati, dar pe cei de trei ani nu ii mai ducem, deoarece gradintele se inchid de maine. Autoritatile ar trebui totusi sa se decida daca aducerea copiilor in comunitate este sau nu un risc. Daca acest risc exista in cazul copiilor intre 3 si 18 ani (de la gradinita la clasa a XII a), atunci, cu siguranta el exista si in cazul copiilor de doi ani (cei de la cresa). In acest caz, autoritatile clujene ar trebui sa inceteze sa se foloseasca de faptul ca reglemenatarea de ieri nu ii obliga sa inchida cresele, si sa actioneze in interesul intregii comunitati clujene, si nu de frica parintilor care vor face scandal ca nu au cu cine lasa copiii acasa.


 

Comentarii Facebook