Clujul nu este un oraș care să stea cu mâna întinsă la București! Avem cel mai mare buget, dar nu s-a construit nimic în 35 de ani - Vasile Dîncu

”Ca ministru al Apărării am dat un teren pentru Operă. Sunt curios dacă mai prind eu pe timpul vieții mele, dacă se construiește”


Vasile Dîncu, candidat la pentru un loc de europarlamentar în Parlamentul European din partea PSD, susține că, în ultimii 35 de ani,  în Cluj-Napoca nu a fost construit niciun obiectiv major de utilitate publică.

Motivul ar fi, din punctul de vedere al candidatului social-democrat, faptul că orașul nostru stă cu mâna întinsă către autoritățile de la București, deși avem un buget enorm.

Un exemplu în acest sens situația Operei din Cluj, un proiect pe care nu crede că îl va vedea realizat în timpul vieții lui, deși, în calitate de ministru al Apărării, a dat un teren pentru a se construi o clădire nouă.  

”În orașul nostru nu am construit în 20 de ani, dar nici în 35 de ani, niciun obiectiv important, care să fie de o funcțiune publică. Sigur că avem două stadioane, dar ne ajungea și unul. Nu cred ca era atât de complicat să avem un singur stadion pentru orașul nostru. Nu avem nici Filarmonică. Ca ministru al Apărării am dat un teren pentru operă, pentru construcția unei noi clădiri a operei. Sunt curios dacă mai prind eu pe timpul vieții mele dacă se construiește asta. Și de ce asta? Pentru că noi așteptăm să ne dea de la București. Noi nu suntem un oraș să stăm cu mâna întinsă la București. Avem cel mai mare buget. Noi nu investim nimic din banii noștri? Să facem școli? Avem moștenirea lui Ceaușescu peste tot, din păcate. Am mai dat cu var. N-am construit funcțiuni urbane prea multe în orașul nostru. (...). Hai să punem și noi niște bani din bugetul nostru. Banii pentru floricele și pentru a vopsi asfaltul am putea să îi lăsăm deoparte”, a mai declarat fostul ministru al Apărării Vasile Dîncu, candidat la Parlamentul European din partea PSD. 

Comentarii Facebook