Clujul cere bani de la București pentru a construi Spitalul Pediatric Monobloc


Consiliul Județean Cluj ar vrea ca Spitalul Pediatric Monobloc să fie finanțat integral de Guvern. 

Solicitarea făcută de către Consiliul Județean Cluj a fost una clară: includerea de către Ministerul Fondurilor Europene a proiectului ”SPITAL PEDIATRIC MONOBLOC CLUJ-NAPOCA” între obiectivele pe care ministerul le negociază în aceste zile cu Comisia Europeană, pentru finanțare integrală. De asemenea, Ministerului Sănătății i s-a solicitat includerea de urgență a Spitalului Pediatric Monobloc în Strategia Națională pentru Sănătate 2021 – 2027.

Se pare că județul Cluj nu are fonduri pentru a construi acest spital, promis și pentru care s-a promit un teren. 

Domnii miniștri au înțeles importanța construirii noului Spital Pediatric Monobloc din Cluj-Napoca. Am insistat asupra faptului că județul Cluj și întreaga regiune nu mai sunt în situația de a amâna ridicarea noului spital, pacienții și familiile acestora având nevoie de un act medical de calitate, nu de promisiuni sau proiecte rămase la stadiul de hârtii”, a declarat Alin Tișe.

Consiliul Județean Cluj a trimis deja toate documentațiile necesare la București.

Consiliul Județean Cluj a reușit promovarea în Parlament a Legii prin care se obține terenul necesar construirii noului Spital Pediatric Monobloc. De asemenea, instituția a demarat procedurile pentru realizarea studiilor de fezabilitate și a proiectului tehnic.

Spitalul va fi construit pe strada Borhanciului.

Comentarii Facebook