Clujul ar putea deveni Capitala Culturala a Tineretului 2015

 

Clujul incepe demersurile pentru a deveni Capitala Europeana a Tineretului in 2015. Proiectul va fi trimis in 1 mai 2012 catre European Youth Forum, conform primarului Radu Moisin.

"Demaram demersurile de azi pentru ca Clujul sa devina capitala culturala a tineretului in 2015. Pana in prezent aceasta titulatura se acorda din 2009, iar primul oras fiind Rotterdam din Olanda. Aceasta titulatura este acordata de forumul european al tinerilor. In toamna se anunta municipiul castigator pe 2015. Prin acest proiect se pot atrage finantari europene pentru tineri si pentru implicarea tinerilor in viata comunitatii", a spus Andras Farkas, presedintele PONT.

"Va fi nevoie de un efort comun a tuturor factorilor din Cluj, cum ar fi ONG-uri, universitati si practic orice clujean care vrea sa sustina acest demers poate sa faca asta. Proiectul va fi derulat de Primaria municipiului Cluj-Napoca in colaborare cu grupul PONT", a declarat Radu Moisin, primarul interimar.

"Trebuie sa fie o dezbatere larga, in care nu trebuie sa participe numai organizatiile de tineret, ci si acele institutii culturale, care prin activitatea lor pot contribui la realizarea unei astfel de initiative. Acest program trebuie sa fie un instrument pentru promovarea orasului Cluj in Europa. Candidatura contine un portofoliu de proiecte care vor fi realizate in capitala tineretului, dar si o harta a locatiilor unde poate fi implementat acest program. Aici cred ca se poate incadra si Gara CFR, loc in care se pot derula diferite activitati studentesti, dar si terenurile de fotbal", a mai spus Andras Farkas.

"Obiectivul este acela de a promova Clujul. Vrem sa putem concura cu orice oras din Europa de la egal la egal si cred ca asa ne putem demonstra valoarea in competitii cat se poate de reale", a spus Florin Morosan, directorul Asociatiei Culturale Cluj-Napoca 2020.


Fondurile investite in proiectul European Youth Capital 2015 pentru Cluj-Napoca au fost oferite de Uniunea Europeana, reprezentand aproximativ 12.000 de euro. 

 

In data de 14 martie, de la ora 11.00 va avea loc o debatere publica cu privire la acest proiect, la care sunt invitate ONG-urile de tineret pentru a dezbate atat logo-ul, cat si alte aspecte ale proiectului.

 

Articol de Anca Baciu

Foto: Calin Cretu

Comentarii Facebook