Somesul navigabil pe raza municipiului Cluj-Napoca! Primaria face investitia pe bani olandezi


Primaria municipiului Cluj-Napoca va organiza in 8 martie o dezbatere privind proiectul numit Somesul Navigabil.

Evenimentul va avea loc in Sala de Sticla a primariei municipiului Cluj-Napoca, strada Motilor nr. 3, intre orele 09.30 - 15.00, fiind organizat in parteneriat cu DISC - Dutch Initiative for Sustainable Cities.

Programul Dutch Initiative for Sustainable Cities este sprijinit de guvernul Olandei si Ministerul Devoltarii Regionale si Turismului si va fi implementat in cele mai importante 4 orase din Romania: Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta si Timisoara.

Valoarea totala a investitiei in cei 3 ani (2011-2013) este de 1,5 milioane euro, dintre care 50% reprezinta co-finantarea guvernului olandez.

Primarul Radu Moisin a anuntat ca in Cluj-Napoca, cele doua mari directii de colaborare intre DISC, sunt in proiectul Somesul navigabil si sprijinirea candidaturii la titlul de Capitala Culturala Europeana in anul 2020.

 

In cadrul dezbaterii din 8 martie, va fi presentat un studiu de caz din orasul Utrecht si alte orase din Regatul Tarilor de Jos: prezentarea situatiei inainte si dupa proiect, costuri, impactul proiectelor asupra oraselor.

Comentarii Facebook