Clujul ar putea avea un elicopter SMURD, daca Parlamentul aproba un proiect depus de deputatul clujean Mircia Giurgiu

 

Deputatul clujean Mircia Giurgiu a elaborat un proiect de lege prin care fiecare regiune de dezvoltare a Romaniei ar trebui sa primeasca un elicopter SMURD pentru situatii de urgenta. Clujul este unul dintre ele.

"In prezent in Romania exista cateva centre medicale de inalta performanta si majoritatea cazurilor de urgenta medicala majora sunt directionate catre unitati de primire a urgentelor din aceste centre medicale situate in municipiile Cluj, Iasi, Brasov, Constanta, Timisoara, Bucuresti", sustine Mircia Giurgiu in expunerea de motive.

In acelasi timp, spune deputatul clujean, alocarea unui elicopter SMURD ar avea ca efect scurtarea timpului de interventie in situatii de urgenta medicala majora, cazuri care oricum sunt directionate catre unitatile de primire a urgentelor din aceste localitati. Deasemenea alocarea unor elicoptere ale SMURD ar reduce semnificativ costurile pe care le implica deplasarea unor elicoptere de la Bucuresti.

Astfel, ar putea avea elicoptere Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, regiunea de Dezvoltare Vest, Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest, Regiunea Centru, Regiunea Sud-Est, Regiunea Sud Muntenia, Regiunea Bucuresti-Ilfov si Regiunea Sud Vest Oltenia.

Elicopterele SMURD vor stationa in municipiile care gazduiesc centrele de comanda ale celor 8 regiuni de dezvoltare, iar  fondurile pentru achizitionarea acestora vor fi prevazute in Legea bugetului de stat.

Comentarii Facebook