Clujul a ratat titlul de Capitala Verde a Romaniei. Vezi ce oras a primit premiul!

Municipiul Cluj-Napoca a ratat titlul de Capitala Verde a Romaniei in cadrul campaniei derulate de Umbrela Verde si Ministerul Mediului si Padurilor.

 

In competitie s-au inscrie 10 orase din tara: Timisoara, Cluj, Braila, Sectorul 2 (Bucuresti), Slobozia, Alexandria, Brasov, Deva, Sfantu Gheorghe si Zalau. "Din cele zece municipii inscrise, Brasov este candidatul care a adunat punctajul cel mai mare acordat de juriu si este orasul care va purta pe parcursul acestui an titlul de Capitala Verde a Romaniei 2010. Premiul oferit de organizatori consta in oferirea dreptului de utilizare a titlului de Capitala Verde a Romaniei pe tot parcursul anului 2011, montarea in oras a unor elemente de signalistica care vor evidentia distinctia obtinuta, precum si promovarea la nivel national a titlului castigat", se arata intr-un comunicat al organizatorilor.

 

Clujul a primit in cadrul Galei Capitalei Verzi a Romaniei premiul pentru planul de dezvoltare durabila.

 

"Proiectul Capitala Verde a Romaniei a avut sustinerea noastra inca din momentul lansarii pentru ca este mai mult decat o campanie intensa care militeaza pentru protectia mediului. Este un program în cadrul căruia primariile din Romania se pot inscrie pentru a primi recunoasterea nationala a eforturilor de imbunatatire a conditiilor de viata ale comunitatii, prin diminuarea impactului negativ al poluarii si prin aplicarea unor planuri care urmaresc o dezvoltare urbana durabila", a declarat ministrul Mediului si Padurilor Laszlo Borbely cu ocazia Galei de decernare a premiilor.

Comentarii Facebook