Clujenii se inghesuie sa isi plateasca impozitele pe 2011: "Poate murim si ramanem cu datorii" - VIDEO si FOTO

 

Sute de clujeni au trecut inca de la ora 9.30, de la deschiderea ghiseelor de la Serviciul de Taxe si Impozite Locale, pentru a-si achita darile. Impozitele au crescut numai in cazul celor cu mai multe aparmente sau masini puternice.

 

Oamenii se grabesc sa isi achite taxele si impozitele locale pentru a beneficia de reducerea de 10% acordata celor care isi platesc darile pana la data de 31 martie 2011. Cei mai multi sunt pensionari, care prefera sa stie ca si-au achitat datoriile. "Asa este obiceiul nostru sa platim datoriile in primele zile ale anului. Pana in data de 8 ianuarie platim tot ce datoram. Acum am primit pensia si nu se stie ce se va intampla", a declarat una dintre pensionarele de la coada.

 

"Suntem in varsta si pe urma daca se intampla ceva cu noi sa fim achitati de toate datoriile. In fiecare an am venit dupa 1, in ianuarie noi am platit", a declarat Ioan Campan.

 

Alti pensionari recunosc faptul ca este binevenita reducerea de impozit pentru plata pana la 31 martie. "Am facut o economie de circa 30 de lei la impozit ceea ce este foarte bine", a declarat Ionita Varodi.

 

Impozitele si taxele locale nu au crescut fata de anul trecut, fiind afectati numai cei care au in proprietate mai mult de un apartament sau masini mai puternice de 2000 de cm cubi. Pentru al doilea apartament impozitul va creste cu 65%, pentru al treilea de 150%, iar clujenii cu mai mult de trei apartamente in proprietate impozitul creste cu 300%.

 

Clujenii care nu isi achita impozitul pana la 31 martie si 30 septembrie vor achita penalitati de 2% pe luna sau pe fractiune de luna.

Comentarii Facebook