Duminica 28 Aprilie

Clujenii îl contrazic pe Emil Boc și spun că au sesizat DEGEABA că garajele se transformă în locuințe


Un clujean i-a dat replica primarului Emil Boc, care se plângea joi că nimeni nu reclamă că garajele de la subsolul blocului sunt transformate în locuințe, în mod ilegal.

Primarul se referea la blocul de pe Calea Someșeni nr. 8 (foto), unde beneficiar este Florin Larionesi, director la Campeador Grup, rudă cu milionarul bistrițean Traian Larionesi, supranumit de presă ”fierăstrăul codrilor”. Emil Boc a spus că: ”Dacă ne-ar sesiza cineva ce se întâmplă, am merge și am bloca lucrurile și am face plângere penală. Nu știu de ce nu ne-au sesizat cei din bloc, că nu aveți locuri de parcare și ei fac apartamente, fu..-i mama mă-sii. Când am fost sesizați erau lucrările făcute”.

Vezi AICI declarația video a primarului.

Ei bine, un cititor Știri de Cluj a văzut declarația primarului și ne-a transmis o sesizare făcută, în legătură cu un caz similar de pe strada Taberei. Replica Primăriei a fost următoarea: 

Stimată Doamnă/Stimate Domn,

Sesizarea dumneavoastră cu numărul 161641 / 21.03.2019 a fost închisa având rezoluția: Favorabil - În urma verificărilor efectuate la imobilul situat în Cluj-Napoca, str. Taberei nr. 20D s-a constatat că parcările aflate la demisolul imobilului au fost transformate în apartamente. 

Din declarația pe proprie răspundere a constructorului și a proprietarilor ap. 3 și 5 reiese faptul că apartamentele de la demisol au fost realizate în cursul anului 2012. Având în vedere că lucrările au fost executate în urmă cu mai mult de 3 ani, conform prevederilor art. 31 din Legea nr. 50/1991-republicată, dreptul de a constata și de a aplica amenzile este prescris.

Totodată în cazul în care vă consideraţi prejudiciat într-un drept subiectiv, aveţi posibilitatea să vă adresaţi instanţelor judecătoreşti în vederea soluţionării acestora..

Vă mulțumim!”.

Deci, dacă omul vrea să meargă singur în justiție, pentru că Primăria nu este prejudiciată. 

---------------

UPDATE

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca spun că reclamațiile au fost făcute după ani, când deja nu se mai putea face nimic. 

Comentarii Facebook