Clujeanul Catalin Baba, eliberat din functia de secretar de stat la Educatie, numit secretar de stat in aparatul premierului

Premierul Emil Boc a anuntat astazi lista secretarilor de stat care vor fi eliberati din functie in cadrul procesului de restructurare a aparatului de stat.

 

Clujeanul Catalin Baba este unul dintre cei 17 secretari de stat eliberati astazi din functia pe care o detinea la Ministerul Educatiei. Purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, a anuntat insa ca acesta va fi numit in postul de secretar de stat in aparatul de lucru al primului-ministru, in locul lui Calin Hintea, care si-a dat demisia din motive personale.

 

Astazi au mai fost schimbati din functii 17 secretari de stat si doi subsecretari, de la ministerele Economiei, Finantelor, Turismului, Agriculturii, Muncii, Justitiei, Transporturilor, Mediului, dar si de la Ministerul de Externe si de la cel de Interne.


"Costul pe an al unui secretar de stat, de la buget, este de 110.000 de euro. Aici intra: salariul secretarului de stat, salariul angajatilor membrilor cabinetului secretarului de stat, cheltuielile cu combustibilul, deplasarile si alte cheltuieli adiacente", a declarat Emil Boc la finalul sedintei de Guvern in care au fost aprobate restructurarile.

 

Prin reducerea posturilor de secretari de sta se face anual o economie de doua milioane de euro, a spus Ioana Muntean, purtatorul de cuvant al Guvernului.

 

Tot de astazi, numarul de subprefecti din fiecare judet a fost redus de la doi la unul.

Comentarii Facebook