Rosal si Brantner, somate de Primarie sa isi faca treaba si sa nu isi mai bata joc de clujeni!


Firmele Rosal si Brantner Veres, concesionarii serviciilor de salubritate din Cluj Napoca, au fost somate de administratia locala sa isi respecte contractele si sa puna punct razboiului surd dintre ele.

"Primaria municipiului Cluj-Napoca a somat cele doua companii de salubrizare, SC Rosal Grup SRL si SC Brantner Servicii Ecologice SA, care au in portofoliu contractele de prestare a serviciilor de salubrizare menajera pe cele doua sectoare ale muncipiului Cluj-Napoca, sa isi respecte angajamentele asumate prin contract in privinta asigurarii conditiilor de colectare a deseurilor menajere ale clujenilor.

Astfel, in notificarea trimisa celor doua societati li se readuce la cunostinta faptul ca, pentru a implementa un sistem de colectare modern si in conformitate cu normele europene asumate, trebuie sa demareze o serie de investitii asumate prin contract, de natura a permite colectarea selectiva la Cluj-Napoca
", se arata intr-un comunicat al Primariei CLuj Napoca.

Cele doua firme trebuie "sa modernizeze punctele gospodaresti din cartiere si sa le doteze cu recipienti de colectare selectiva pe cele doua fractii: umeda si uscata (reciclabil, nereciclabil), avand in vedere faptul ca acest tip de depozitare a deseurilor este cel mai ieftin pentru cetateni – 5 lei de persoana si, in plus este procedura pe care suntem obligati sa o respectam pentru a ne incadra in normele europene privind reciclarea deseurilor".
 
De asemenea, firmele Rosal si Brantner trebuie sa investeasca in dotarile parcurilor auto ale companiilor de salubrizare, care sa asigure dotarea tuturor masinilor de ridicare a deseurilor cu GPS -uri.

O alte cerinta a contractului prevede "comunicarea si respectarea unui program de ridicare a deseurilor din punctele gospodaresti, care sa asigure curatenie si confort pentru cetatenii beneficiari, pe tot parcursul anului. Numarul de ridicari a gunoiului menajer trebuie reglat in functie de nevoile beneficiarilor, astfel incat sa nu se produca situatii in care acestia sa nu aiba unde sa depoziteze gunoiul pentru ca recipientii  nu au fost eliberati".
 
Primarul Sorin Apostu a precizat ca operatorul care isi face cel mai bine treaba va fi premiat. "Dupa indeplinirea obligatiilor contractuale asumate voi propune Consiliului local sa analizeze posibilitatea de a permite operatorului care isi indeplineste cel mai bine si mai repede aceste obligatii sa isi extinda aria de servicii", a precizat Sorin Apostu.

Comentarii Facebook