Cluj-Napoca va fi gazda conferinței anuale pentru Inovație, organizată de Comisia Europeană

 

Clujul a fost ales de Comisia Europeană pentru a găzdui conferința anuală pentru Inovație. 

 

Este oficial  acum faptul că cea de-a cincea ediție a Conferinței Open Innovation 2.0 2017 va avea loc în inima Transilvaniei, România, la Cluj-Napoca. În timpul procesului de aplicare pentru găzduirea evenimentului, orașul a dovedit că are capacitatea conceptuală și leadership  substanțial în zona de inovare pentru a putea fi gazda din 2017 a Conferinței OI2.0”, a fost publicat pe site-ul oficial al Comisiei Europene la finalul zilei de 8 noiembrie 2016.

 

La Conferința Comisiei Europene Open Innovation 2.0 din 2017 vor participa peste 300 de specialiști în inovare, factori de decizie politici, companii din toată Europa.

 

Este pentru prima dată când Conferința este organizată în Europa de Est, până acum, edițiile anterioare desfășurându-se la Dublin (de două ori), Espoo și Amsterdam.

 

Timp de aproape o săptămână, Clujul va fi gazda celui mai important eveniment în domeniul inovării susținut de Comisia Europeană. 

 

Alegerea Clujului pentru organizarea acestei conferințe reprezintă recunoașterea eforturilor comunității locale și regionale în crearea unui ecosistem deschis și functional pentru inovare. Alegerea orașului nostru pentru ediția din 2017 reprezintă o oportunitate deosebită pentru promovarea actorilor, proiectelor, ideilor, cunoștințelor, tehnologiilor dezvoltate în orasul nostru, în Transilvania si chiar în România”, a explicat primarul Emil Boc.

 

Candidatura în vederea obținerii organizării acestui eveniment a fost posibilă datorită efortului comun depus de către Municipalitatea Cluj-Napoca și ARIES Transilvania. ARIES Transilvania și clusterul iTech Transilvania au reprezentat și promovat Clujul în luna mai a acestui an la ediția de la Amsterdam a Conferinței Open Innovation 2.0, ca hub de tehnologie cu un mare potențial de inovare, trezind interesul organizatorilor și participanților în descoperirea și valorificarea potențialului din această regiune.

 

Cu ocazia Conferinței Clusterelor din Transilvania – Open Innovation, care a avut loc la Cluj în luna iunie a acestui an, Clujul a demonstrat că are capacitatea de a genera cadrul necesar pentru realizarea actiunilor colaborative.

Comentarii Facebook