Joi 28 Ianuarie

Cluj: Campusurile și universitățile să se mute în afara orașului pentru eliberarea orașului de aglomerație


Președintele Consiliului Civic Local, Iosif Pop, a propus mutarea universităților și a campusurilor din oraș, pentru a se reduce agromerația.

Să iasă din centrul Clujului Universitățile, Primăria să le aloce o zonă de campus universitar, care să fie aproape de autostradă, care să fie accesibil și cu mașina. Pentru că atunci soluția poate fi degajată. În subsoluri să fie locuri de parcare sau campusul să fie suficient de generos încât să-i înghită pe toți acolo cu mașinile.

Decât să se aglomereze Hașdeul acolo, unii peste alții, eu aș spune – mergeți sus pe Feleac că tot e aer curat și vă aerisiți mintea pentru pregătirea bună. Campus înseamnă nu numai cămin, înseamnă universitatea, să aibă acolo și catedrele, merg dascălii. La 100 de studenți merge un dascăl, nu vin 100 de studenți pentru un dascăl în centru”, a propus Iosif Pop, conform Citynews.ro.

Ideea nu este nouă, fiind discutată și cu primarul Emil Boc, care a reclamat că Primăria Cluj-Napoca nu dispune de spații.

În Cluj-Napoca sunt peste 100.000 de studenți, care au în principiu, zilnic,  treabă în centrul orașului, unde se țin cursurile.

Foto: Transilvaniareporter.ro

.

Comentarii Facebook