Cluj - Amendă 200 de lei dacă strigați tare numele câinelui, sub geamul vecinului

 

Primăria Cluj-Napoca vrea să actualizeze regulamentul privind plimbatul câinilor și să includă o amendă de 200 de lei pentru cei care își strigă animalul de companie prea tare sub geamul vecinilor. 

 

Este o actualizare a regulamentului din 1996. Este exact la fel ca și atunci. Este un principiu de drept care spune că să te comporți astfel încât libertatea ta să nu îngrădească libertatea altora. Dacă nu greșesc prevederea aceasta a fost și în regulamentul din 1996, așa încât nu știu de ce ar pune probleme. Este doar o actulizare a regulamentului din 1996, acesta care se referă la plimbatul câinelui. Este firesc să ai respect față de toată lumea.

 

Fiecare să se comporte astfel încât să nu deranjez”, a spus primarul Emil Boc. 

 

Edilul șef a precizat că va fi organizată o dezbatere publică, iar apoi se va vota. ”Aceste lucruri se apreciază de la caz la caz, este vorba despre un semnal. Vom vedea în urma dezbaterii publice care vor fi semnalele oamenilor și vom decide în consecință în Consiliul Local”, a adăugat primarul. 

 

Întrebat dacă i se pare normal să fie aplicată o astfel de amendă, Emil Boc a spus că numai ”dacă o faceți în mod repetat și deranjant. Nu cred că v-ar plăcea să stați în casă, să încercați să dormiți, și cineva în fața geamului să strige numele câinelui cu voce tare, tot timpul, și nu ați putea dormi. V-ar conveni? Repet, dacă este ceva decent și normal, nimeni nu va fi amendat, dar dacă va fi exagerat, evident că trebuie să se comporte decent proprietarul câinelui”, a mai completat primarul. 

Comentarii Facebook