Clădirile CTP vor putea fi modernizate cu fonduri europene. Condiția obligatorie pentru transformarea acestora


Un proiect de hotărâre a Consiliului Local a fost depus pentru cadastrarea tuturor imobilelor concesionate CTP de către Primăria Cluj-Napoca, condiție obligatorie pentru modernizarea acestora prin accesarea de fonduri europene, anunță Călin Groza, consilier local USR Cluj-Napoca.

Pentru clădirea din B-dul 21 Decembrie 1989, atât de frecventată de cetățeni pentru eliberarea abonamentelor, urmează să fie promovat proiectul de hotărâre a Consiliului local privind înscrierea imobilului în cartea funciară, și în continuare se va putea depune un proiect de modernizare prin fonduri europene.

În schimb pentru baza din cartierul Grigorescu CTP nu a reușit să trimită încă documentația necesară pentru cadastrare și solicităm public urgentarea acestui proces. Dacă imobilul se va înscrie în cartea funciară, Primăria ar putea accesa un proiect cu finanțare prin PNRR pentru instalarea unui sistem de producere a energiei din surse regenerabile folosind panouri fotovoltaice, similar cu baza din Mănăștur.”, explică Călin Groza.

Scopul proiectului este alimentarea parcului de autobuze electrice cu energie produsă în mare parte din surse proprii și reducerea costurilor cu energia electrică achiziționată din rețea.

Comentarii Facebook