Cladire de 8 etaje peste strandul Muncipal de langa Cluj Arena! Vezi proiectul

 

Societatea Unita Turism vrea sa ridice un mastodont de P+8 etaje pe terenul strandului Municipal de langa Cluj Arena. Propunerea a iscat un scandal in Comisia Tehnica de Amenajare a Teritoriului si Urbanism (CTATU).

 

Arhitectul Adrian Iancu a precizat ca acest proiect ar sufoca zona si ar distruge un simbol al orasului, fostul stand Municipal, inclus in zona de protectie istorica a orasului. "Vreti sa sufocati acolo intreaga zona si sa distrugeti. Nu sunt de acord cu acest imobil", a declarat Iancu.

 

Arhitectul Serban Tiganas a declarat ca investia in strandul Municipal este buna, dar imobilul trebuie readaptat. "Trebuie sa discutati cu arhitectii. Eu mi-as pune intrebarea cum va arata umbra unei cladiri de 8 etaje peste un bazin de inot si unde se vor mai relaxa clujenii cu o cladire uriasa langa ei", a spus Tiganas.

 

Arhitectul angajat de societatea Unita Turism a precizat ca imobilul de 8 etaje va avea utilitate sportiva. "La parter va fi o piscina, la primul etaj va fi o sala de gimnastica medicala si cabinete medicale, etajul 2 va gazdui un spa, solarii, cabinete de masaj, sauna si recreere, unde sa poti sa stai in aer salin. La etajul 3 va fi o scoala de arbitraj, la etajul patru sala de judo, karate, fitness, vestiare si dusuri, la etajul 5 sala de darts, biliard si ping-pong. La etajul 6 vor fi spatii administrative, iar la etajul 7 si 8 sali de conferinte si restaurante", a declarat arhitectul fimei Unita, Sofia Girda.

 

Imobilul va avea 700 de metri patrati pe imobil, iar arhitectul firmei de turism a spus ca nu avea cum sa proiecteze altfel de imobil pentru ca avea prea putin spatiu la dispozitie.

 

Arhitectii din cadrul CTATU au propus ca imobil sa fie mutat langa hotelul Sport, unde acum functioneaza o terasa, iar strandul sa fie amenajat asa cum este acum.

 

In proiectul prezentat de societatea Unita Turism se prevede sa ramana doua bazine, iar cel din zona intrarii oficiale in strandul Municipal sa fie acoperit.

Comentarii Facebook