Cine e Ioan Rus? A mai fost de două ori ministru de Interne

 

Ioan Rus, propus ministru al Transporturilor, a mai deţinut portofoliul Internelor în Cabinetele Năstase şi Ponta. Rus a mai fost prefect și președinte al Consiliului Județean Cluj. 

 

Ioan Rus are 59 de ani şi este în PSD (PDSR) din 1994, iar în perioada 2000-2004 a fost ministru de Interne în Guvernul Năstase, din 2003 cumulând şi funcţia de vicepremier.

 

Acesta a fost prefect al judeţului Cluj în 1996, iar patru ani mai târziu a fost desemnat preşedinte al Consiliului Judeţean, funcţie deţinută până când a devenit ministru de Interne, scrie Mediafax.

 

Rus a fost învins, în 2004, de Emil Boc în lupta pentru primăria Cluj-Napoca. 

 

Grupul de la Cluj, condus de Ioan Rus, a fost apreciat de Traian Băsescu, care a spus că ”sunt oameni cu care poţi discuta”. Grupul de la Cluj s-au opus demersului de suspendare a şefului statului.

 

Din decembrie 2007, Ioan Rus a demisionat din funcţia de preşedinte al PSD Cluj  și s-a retras din funcțiile de partid, intrând într-un con de umbră.

 

Ponta l-a readus în prin plan, în aprilie 2012, cu numirea lui Ioan Rus ca ministru de Interne, dar a plecat la începutul lunii august, în urma referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

 

Ioan Rus a fost ales, în aprilie 2013, vicepreşedinte al partidului pe Regiunea de Nord-Vest.

 

IOAN RUS este ministrul Transporturilor. Ponta transmite un mesaj ardelenilor!

Comentarii Facebook