Cine ar ieși primar al Clujului, dacă duminică ar fi alegeri - SONDAJ IRES

 

Un sondaj IRES realizat pe Cluj-Napoca a prezentat o serie de informații privind preferințele clujenilor pentru scaunul de primar.

 

Cu cine veți vota pentru funcția primar, clujenii au răspuns:

 

Emil Boc, 42%

Octavian Buzoianu, 17%

Liviu Alexa 7%

Anna Horvath 4%

Mircia Giurgiu 4%

Irina Maria Pop 4%

Alt candidat 12%

Nu votez 1%

Nu răspund 7%

 

La alegerile locale din 2012, Emil Boc a câștigat cu 40,6%, iar pe locul doi a fost Marius Nicoară cu 39,5% din voturi.

 

Prezența la vot în 2004 a fost de 56,37%, în 2008 a fost de 41,59%, iar în 2012 de 48,07%.

 

Lista candidaților la Primăria Cluj-Napoca:

 

Emil Boc

Octavian Buzoianu

Liviu Alexa

Adrian Gurzau

Bruno Roschnafsky

Irina Popa

Mircea Giurgiu

Anna Horvath

Fancsali Ernő

David Ille

 

Institutul de sondare IRES a fost deținut de vicepremierul Vasile Dâncu, dar a vândut acțiunile înainte de a fi ”uns” vicepremier, în guvernul Cioloș

 

Astfel, în 9 noiembrie, Vasile Dâncu a cedat integral participația la IRES omului de afaceri clujean Ovidiu Turcu și fostului său colaborator de la institutul de sondare a opiniei publice Cornel Hirian, care este și administrator al firmei IRES SRL.

 

Subsemnatul Vasile Dîncu voi ceda domnului Turcu Iacob Ovidiu (...) și domnului Hirian Cornel (...), prin contract de cesiune semnat la o dată ulterioară celei la care se adoptă prezenta, cele 20 de părți sociale (...) pe care le dețin la SC Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (I.R.E.S.) SRL, la o valoare și în condițiile specificate în contractul de cesiune", se stipulează în hotărârea asociatului unic al IRES, Vasile Dîncu, din 9 noiembrie 2015.

 

Ovidiu Turcu este proprietarul Dacia Service Cluj Feleac și avea, în 2014, o avere de 8 milioane de euro. Turcu este dealer auto pentru mărcile Dacia, Renault și Nissan. 

 

Cornel Hirian, administratorul firmei SC Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES), a fost și director general al institutului, precum și manager de proiect.

 

Vasile Dâncu este vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţie Publică, în guvernul Cioloș.

 

Vasile Dâncu, retras din PSD în 2010, după ce ani la rând a avut funcții importante. El a fost ministrul Informaţiilor Publice, în cabinetul lui Adrian Năstase, în perioada 2001 - 2003. Între anii 2004 - 2008, a fost senator PSD de Cluj, iar apoi observator în Parlamentul European, din partea Grupului Socialist. Din 2007, Dâncu a fost membru al Parlamentului European. 

 

Vasile Dâncu a fost membru al PSD din 1999, a fost senator, iar din 2010, după ce și-a dat demsia, s-a ocupat numai de institutele de sondare pe care l-a înființat: Metro Media Transilvania și Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES).

 

Dâncu s-a implicat alături de Ioan Rus și Arpad Paszkany, între 2011 - 2013, în trustul Transilvania L!VE şi Look TV, iar acum conduce săptămânalul regional ”Transilvania reporter” şi revista ”Sinteza”.

 

Vasile Dâncu a fost reactivat în luna octombrie la Conferinţa Judeţeană a PSD Cluj, de preşedintele partidului, Liviu Dragnea. Acesta a făcut apel public către Vasile Dâncu să se alăture PSD.


Comentarii Facebook