Cine ar fi candidații PNL Cluj la parlamentare! Sunt oameni noi, dar și traseiști


PNL Cluj are candidați noi, dar și traseiști, pe care îi propune pentru alegerile parlamentare. S-a făcut o listă pentru cazul în care alegerile parlamentare ar avea loc o dată cu cele locale, dar dacă acestea vor avea loc în toamnă, atunci lucrurile s-ar putea schimba.

Pentru Camera Deputaților sunt patru candidați pe locuri eligibile:

1. Adrian Oros

2. Radu Moisin

3. Sorin-Dan Moldovan

4. Cristina Burciu

Pentru Senat:

1. Mircea Moroșan

Cărțile au fost stricate de ”plantarea” în PNL Cluj a lui Marius Nicoară, senatorul care a fugit de la liberali la ALDE, după ce a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru că a condus beat și a făcut un accident. 

Revenind la Camera Deputaților. Adrian Oros este un liberal din aripa veche, prieten bun cu premierul Ludovic Orban. Radu Moisin este omul lui Emil Boc și al lui Daniel Buda, care a fost viceprimar și s-a retras pentru o carieră în avocatură.

Sorin-Dan Moldovan vine de la Oradea și a candidat în 2016 pe listele PNL, cu ajutorul unchiului său, nimeni altul decât Vasile Blaga, ”pitbulul” fostului PDL, care a îmbrăcat între timp haina liberală.

Cristina Burciu vine din PSD și este apropiată de primarul din Turda, Cristian Matei. Ambii au plecat din PSD și s-au înscris în PNL, iar acum vor posturi.

Pentru Senat, PNL îl propune pe veteranul Mircea Moroșan, primarul din Huedin. Moroșan a fost director la Casa de Asigurări de Sănătate Cluj, pe vremea PDL -ului condus de Emil Boc. În 2008, Emil Boc l-a trimis să câștige Huedinul pentru PDL, iar acesta s-a executat, deși nu i-a convenit. Au urmat alte două mandate de primar, în 2012 și 2016, iar acum Mircea Moroșan vrea să primească ce i s-a promis din 2008.

Singura problema este aparițialui Marius Nicoară, care vine cu girul conducerii centrale a PNL, pentru a destabiliza filiala locală, condusă cu mână forte de vechii PDL - iști. Nicoară ar putea fi pus pe listă în locul lui Moroșan, iar acesta să fie trecut la deputați, dar lucrurile nu au fost încă tranșate

Comentarii Facebook