Miercuri 28 Februarie

Cîmpeanu a revenit pe postul de rector al USAMV București, după ce a părăsit în plin scandal de plagiat conducerea Ministerului Educației


Sorin Cîmpeanu, care a părăsit în plin scandal de plagiat conducerea Ministerului Educației, a revenit pe postul de rector al Universității de Agronomie din București „din 3 sau 4 octombrie”, spune cel care i-a ținut locul, citat de Edupedu.ro.

Fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, care și-a dat demisia după ce jurnalista Emilia Șercan a scris că a plagiat într-un curs de specialitate, a revenit în funcția de rector la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV-B) „din 3 sau 4 octombrie”, după cum a precizat marți, pentru sursa citată, Răzvan Teodorescu, cel care a asigurat interimatul la conducerea USAMV în ultimii ani. 

Contactat de Edupedu.ro pentru a vedea dacă la USAMV a fost înregistrată până acum vreo sesizare privind acuzațiile de plagiat într-un material didactic aduse celui care conduce, din nou, instituția, Răzvan Teodorescu a spus că „nu a exista nicio sesizare”.

Revenirea pe postul de rector, după o perioadă de suspendare, se face prin ordin de ministru. Revenirea în funcția universitară a lui Sorin Cîmpeanu, la data menționată de fostul rector interimar Teodorescu, a avut loc în condițiile în care noul ministru al Educației, Ligia Deca, a preluat portofoliul pe 3 octombrie.

Potrivit procedurilor explicate la sfârșitul lunii trecute de președintele Consiliului Național de Etică, Dacian Dragoș, în cazul unei sesizări privind acuzațiile de plagiat aduse lui Sorin Cîmpeanu, sesizarea este analizată, mai întâi, de instituția unde era încadrat acesta în momentul situației semnalate în acuzațiile de plagiat. Adică USAMV București, universitate unde Sorin Cîmpeanu a revenit pe poziția de rector. Dacă trece termenul de analiză fără nicio soluție din partea comisiei de etică a universității, cazul poate fi discutat de Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării (CNECSDTI), for care poate analiza direct cazul atunci când la mijloc este o autosesizare. 

Comentarii Facebook