Centura Valcele - Apahida, inaugurata vineri de Emil Boc! Lucrarea a durat 5 ani EXCLUSIV


Premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, vor fi prezenti vineri, 21 octombrie, la Cluj-Napoca, pentru a inaugura partial o investitie asteptata de toti clujenii.

Centura Valcele-Apahida va fi data in folosinta dupa cativa ani in care s-a lucrat cu intreruperi si in care au fost multe probleme. Centura va putea fi folosita pentru a ocoli municipiul Cluj-Napoca si traficul greu va fi scos din oras.

 

Premierul Emil Boc a anuntat inca din luna septembrie ca centura Valcele - Apahida va fi inaugurata partial in 10 noiembrie, dar lucrarile au fost devansate si drumul va fi inaugurat vineri, 21 octombrie, la ora 14.00.

Soferii vor circula pe sosea noua, mai putin pe o portiune de un kilometru, unde s-au inregistrat surpari. Aici a fost realizat un by-pass, pentru ca centura sa poata fi folosita.

Firma care construieste centura ca continua sa lucreze pe portiunea de un kilometru si centura Valcele-Apahida sa fie data in folosinta definitiv in iunie 2012.

Costurile totale ale centurii sunt de 520 de milioane de lei, din care 40 de milioane de lei reprezinta lucrarile de reparatii pe portiunea surpata.

 

Centura Valcele - Apahida s-a scumpit de la 90 de milioane de euro in 2006, la 140 de milioane de euro acum. Vezi AICI preturile.

Comentarii Facebook