Centura Florești - Cluj, prin spatele centrului comercial, făcută pe credit! Bucureștiul nu alocă niciun ban

 

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, a declarat, joi seara, la emisiunea Știri de Cluj LIVE că centura Florești - Cluj-Napoca, prin spatele Polus, ar putea fi gata în toamna anului 2015.

 

Am licitat proiectul tehnic pentru această lucrare. Suntem în faza de evaluare a ofertelor și eu sper că cel mult săptămâna viitoare să avem desemnat câștigătorul, moment în care ne putem gândi și la acel credit pentru că noi nu avem bani.

 

Din studiul de fezabilitate era vorba despre o sumă de 12 milioane de euro, dar clar, din studiile geo, s-a ajuns la concluzia că zona cu potențial de alunecare este mică și sunt numai niște ape de suprafață care pot fi captate. Din acest motiv va scădea mult investiția”, a declarat primarul Horia Șulea. 

 

Edilul șef al comunei a precizat că valoarea finală a investiției va fi de circa 6 milioane de euro. ”Mă gândesc să iau acest credit de 12 milioane de euro pentru această investiție, dar și pentru a susține alte proiecte de interes public. 

 

Prin caietul de sarcini termenul este de 6 luni pentru acest obiectiv. Dacă vom începe lucrările în această toamnă și va fi o iarnă grea s-ar putea prelungi la 8 luni, dar eu sper ca cel târziu în toamna anului viitor să fie gata lucrarea. Drumul este mai sinuos, dar este o alternativă la DN 1. Un drum drept era mult mai scump, fiind nevoie de un viaduct de 50 de milioane de euro. 

 

Centura va avea o lățime de 7,5 metri, cu rigole și trotuare și o bandă pe sens, pentru trafic greu”, a mai spus Șulea. 

 

Pe acest drum vor circula și mijloacele de trasport în comun. ”Am discutat și cu domnul primar Emil Boc și mi-a spus că vede pe acolo un troleibuz. Dar i-am spus că este o rampă destul de mare dinspre Florești spre Cluj și va fi mai greu. Vom vedea. Oricum, autobuzele vor circula fără probleme”, a mai spus primarul Floreștiului. 

 

Centura va avea 7,8 kilometri, cu tot cu cele două bretele de acces de la Polus și de la Metro.

 

Creditul de 12 milioane de euro va fi luat în baza unei licitații.

 

Primarul Horia Șulea a spus că a făcut multe drumuri la București pentru a cere bani, dar că nimeni nu l-a ascultat. ”Le-am scos în evidență că drumul este unul de interes național, dar degeaba. Nu au dat niciun leu. Creditul rămâne singura soluție”, a încheiat Șulea. 

Comentarii Facebook