Miercuri 24 Aprilie

Centura din DN1 spre Autostrada Transilvania e la al treilea traseu și încă nu s-a turnat un metru de asfalt


  • Centura Tureni - Autostrada Transilvania este ultima variantă a drumului care leagă DN1 de A3
  • Daniela Mănăilă, primarul din Tureni, spune că prima variantă Mărtinești - A3 era de pe vremea ministrului Elena Udrea

Centura promisă încă de pe vremea Elenei Udrea, ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, de la Mărtinești la Autostrada Transilvaniei a ajuns la a treia variantă de traseu. Acum s-a mutat în Tureni. 

Daniela Mănăilă, primarul comunei Tureni, a ținut să clarifice faptul că ultima variantă a centurii de circa 5 km trece prin localitatea Tureni și cea din Mărtinești e istorie. 

Varianta de la Mărtinești a fost prima variantă promovată când era ministrul Dezvoltării Elena Udrea. Acum toată centura este pe teritoriul satului Tureni. 

Cea din Mărtinești a fost prima variantă promovată de Elena Udrea, iar de atunci au mai fost trei variante. 

Cea din Mărtinești mergea pe drumul comuna DC 85, trecea peste pășunea comunală din satul Comșești și se înțepa în zona lacurilor din Mărtinești, după coada lacurilor de acolo. Vă dați seama unde se înțepa varianta asta. 

După aceea a fost varianta de până anul trecut care era racordată pe DJ107L, unde e podul de peste Autostrada Transilvaniei. Aia venea pe la capătul cimitirului din Tureni și ieșea tot prin Tureni. Nu mai avea nicio treabă cu Mărtineștiul.

Acum, această variantă se înțeapă în Autostradă pe sub pasajul aflat mai jos cu vreo 200 de metri de podul de pe DJ 107L, și iese aici, în Tureni, unde sunt panourile solare”, a spus primărița Daniela Mănăilă.

Traseul centurii Tureni - Autostrada Transilvaniei era până anul trecut numai curbe, iar acum, noul traseu, este mult mai drept. Alocările de fonduri, însă, nu merg așa de ”drept”.

Pentru acest an sunt alocați bani numai pentru studiul de fezabilitate și probabil se va face licitația. 

Mini-centura Tureni (DN1) - Autostrada Transilvania primește banii puțini în 2021

Comentarii Facebook