Miercuri 5 Octombrie

Centura de Sud din Florești va avea fundație. Acum se lucrează pe sectoare - FOTO


În mai multe puncte din comuna Florești sunt șantiere în derulare, iar primarul Bogdan Pivariu a inspectat stadiul acestora.

Se lucrează intens pe Eroilor, dar și la Centura de Sud, un drum fără fundație, care acum trebuie refăcut de la zero. 

În Luna de Sus au fost finalizate lucrările de asfaltare pe toată lungimea străzii Florilor, au fost reabilitate trotuarele vechi și au fost înființate trotuare noi. Pe această stradă am refăcut toate căile de acces către locuințele din zonă și au fost înlocuite tuburile de scurgere deteriorate sau inexistente.

Pe strada Eroilor, în cel mai complex sector al proiectului lucrările continuă în ritm susținut, având în vedere adâncimea la care se fac săpături. Ne asumăm dificultățile întâmpinate încă în trafic.

În șantierul de pe strada Răzoare - zona Metro este aproape de finalizare intubarea canalizării pluviale, până la accesul în DN. Urmează realizarea camerei de cădere din amonte. A fost asfaltat trotuarul de pe partea dreaptă și pregătită zona verde și pista de biciclete.

Pe ”așa zisa” centură de sud, un drum devenit periculos pentru participanții la trafic, am decis demararea unor intervenții de urgență pe sectoare, din cauza faptului că acest drum a fost edificat fără fundație corespunzătoare, sau inexistentă pe alocuri. Am efectuat săpături la adâncime pe primul sector de aproximativ 170 m, si o bandă de sens va beneficia deja de lucrări de refacere (cu fundație) la adâncime de până la 80 de cm.

Proiectul de extindere a rețelei de iluminat public continuă conform graficului, săptămâna viitoare vor demara lucrările în zona străzii Pădurii”, a explicat Bogdan Pivariu.

Comentarii Facebook